MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 adet büyük portakalın rendesi ve suyu (yaklaşık 1/2 su bardağı)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Bir tutam tuz
YAPILIŞI
Fırınınızı 180 dereceye (fanlı ise 160 dereceye) ısıtın. Yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yoğurdu, sıvı yağı, portakal suyu ve rendesini ekleyip homojen bir karışım elde edin. Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp sıvı karışıma ekleyin. Spatula ile yavaşça karıştırın. Hamuru fazla çırpmamaya dikkat edin.
Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün ve isterseniz üstüne portakal dilimleri ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan batırın; temiz çıkıyorsa kekiniz hazır demektir. Fırından aldıktan sonra 10 dakika kalıbında soğutun ardından servis tabağına alarak tamamen soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!