Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası tüm illerde eğitimle alakalı yeni tedbirler alınmaya devam ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 71 ilde 20 Şubat'ta okulların açılacağını duyurdu. Bakan Özer, depremde yıkım yaşanan 10 ilde ise 1 Mart'a kadar eğitime ara verildiğini ve 1 Mart'ta eğitime devam edilip edilmeyeceğine karar verileceğini ifade etti. Öte yandan devamsızlık konusunda aramalar hız kazandı. Peki, DEVAMSIZLIK KALKTI MI 2023? İlkokul, liselerde 2. dönem devamsızlık şartı kaldırıldı mı? 12. sınıfların devam zorunluluğu yok mu? İşte detaylar...
Depremin vurduğu kentlerde okullarda eğitim öğretime ara verildiği açıklanmıştı. Bakan Özer son yaptığı açıklamada deprem bölgesinde okullarda devam zorunluluğunun olmayacağını duyurdu.
Hangi illerde devamsızlık kalktı?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacağını açıkladı.
Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." dedi.
Deprem Kahramanmaraş dahil 10 ilimizde büyük bir yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman ve Hatay depremden etkilendi. Bu illerimizde OHAL ilan edildi ve eğitim öğretime ara verildi. Depremin etkilendiği 10 ildeki okullarda devam şartı aranmayacak.
LGS ve YKS'de hangi konulardan soru sorulmayacak?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır. 2023'te LGS'yi sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapacağız." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 2023 yılında uygulanacak YKS ve LGS sınavlarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Özer "2023'te LGS'yi 8. sınıf birinci dönem konularından yapacağız." dedi.
TÜM TÜRKİYE'DE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?
Milli Eğitim Bakanı Özer, ''71 ilde eğitim 20 Şubat'ta başlayacak. 10 ilimizde 1 Mart'a kadar eğitim öğretimde ara veriyoruz'' açıklamasında bulundu.
1 Mart tarihine kadar eğitim öğretime ara verilen illerimiz şöyle;
Kahramanmaraş
Adana
Adıyaman
Diyarbakır
Gaziantep
Hatay
Kilis
Malatya
Osmaniye
Şanlıurfa
Bakan Özer: 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. Öncellikle deprem bölgesi olmayan 71 ilde eğitim öğretim devam edecek. Deprem olan 10 ilde veliler çocuklarını diğer illere nakil edebilecek. Diğer illerdeki okul kapasitelerini artırmak için çalışıyoruz.Özel öğretim kurumları ile görüşme yaptık. Bu kurumlardaki yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkardık.
İKİİLİ ÖĞRETİM
Mart itibarıyla depremden etkilenen 10 ilde eğitime devam etme konusunda ilçe ve okul temelli kararlar alınacağını açıkladı. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.
ÖZEL ÖĞRETİMLERİN KAPASİTESİ ARTTIRILDI
Özel öğretim kurumları ile görüşme yaptık. Bu kurumlardaki yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkardık.
ÜNİVERSİTELERDE UZAKTAN EĞİTİM
Başkan Erdoğan konu hakkında, "Üniversitelerin tamamının KYK yurtlarına ait yurtlarını bu işler için kullanacağız. Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz, uzaktan eğitimle yoluna devam edecekler. Üniversiteleri bu yolla tadil ederek KYK yurtlarını misafirhane gibi kullanacağız." ifadelerine yer verdi.