MEB'den kritik karar, başlıyor! Mahmut Özer 7 ili uyardı! Milyonlarca öğrenci bu haberi bekliyordu. YKS ve LGS sınavlarında ikinci dönem konularının olmayacağı açıklanmıştı. Bu kez gözler deprem bölgesinde okulların ne zaman açılacağına çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Adana Valisi Süleyman Elban'dan konuya ilişkin açıklama geldi. 7 ili kapsıyor, o tarihte açılıyor! Anasınıfı,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12. sınıflar okula...
13 MART DETAYI!
Pazartesi Osmaniye, Adana ve Gaziantep'te okullar açılıyor. Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinde ise okullar 27 Mart'ta eğitime başlayacak.
Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okulların açılmasına yönelik çalışma ve değerlendirmelerin tamamlandığı belirtti. Gül, "Son hazırlıklarımızı gözden geçirdik. 13 Mart Pazartesi günü öğrencilerimize kavuşuyoruz" dedi.
ADANA'DA DA EĞİTİM SÜRECİ BAŞLIYOR
Adana Valisi Süleyman Elban da okulların açılma tarihini sosyal medya hesabından duyurdu. Paylaşımında, "Daha önce ilan edildiği gibi tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarımızda eğitim-öğretime 13 Mart'ta başlanacaktır. Değerli öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm eğitim camiamıza başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum" sözlerine yer verdi.
NİSAN ARA TATİLİ OLACAK MI?
Milli Eğitim Bakanlığının dönem başında açıkladığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullarda ikinci dönem ara tatili 17-20 Nisan tarihlerinde uygulanacak.
Ara tatilin iptal edilmesi veya ertelenmesine ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Milli Eğitim Bakanlığı takvimde değişikliğe gitmezse okullar ikinci ara tatil sebebiyle 14 Nisan Cuma günü kapanacak.
BAKAN ÖZER: AFET BÖLGESİNDE 127 İLKOKUL, 168 ORTAOKUL KURDUK
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Afet bölgesinde çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmesi için 127 ilkokul, 168 ortaokul kurduk" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Özer, Twitter'daki hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra afet bölgesinde sürdürülen eğitim- öğretim faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi. Bakan Özer, "Deprem felaketi sonrası yaşamı kesintiye uğratmadan sürdürebilmenin en önemli adresleri, okullardır. Afet bölgesinde çocuklarımızın eğitimlerini sürdürmesi için 127 ilkokul, 168 ortaokul kurduk" dedi.
BAKAN ÖZER, OSMANİYE VE ADANA'DA EĞİTİM SÜREÇLERİNE İLİŞKİN KOORDİNASYON TOPLANTISINA KATILDI
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesinde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek ve eğitim öğretim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Osmaniye ve Adana'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıya katıldı.
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki incelemeleri kapsamında Malatya ve Gaziantep Islahiye'de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından, Osmaniye'de AFAD Koordinasyon Merkezi'nde yapılan toplantıya katıldı.
Toplantıda il genelinde 13 Mart tarihinde başlaması planlanan eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin son hazırlıklar ele alındı.
Özer, toplantının ardından Osmaniye Fen Lisesi Kampüsü içinde yer alan DYK kurslarına katılan öğrencileri ve pansiyonda konaklayan depremzedeleri ziyaret etti.
Osmaniye'deki incelemelerinden sonra eğitim öğretim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Adana'ya geçen Bakan Mahmut Özer, burada AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.
Özer, toplantıda 13 Mart tarihinde başlaması planlanan eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Bakan Özer, "Deprem felaketi nedeniyle başka illere nakil yaptıran öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçlerinin sürekliliğini sağlamak için 'Depremden Etkilenen Öğrencileri Takip ve İzleme Grubu' oluşturduk. Yine deprem bölgesindeki yavrularımız için de her türlü imkânımızı seferber ederek hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Depremzede öğrencilerimizin eğitim süreçlerini yakından takip ederek her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız." değerlendirmesinde bulundu.
YÖK'TEN YKS AÇIKLAMASI! ADAYLAR İÇİN 12. SINIF İKİNCİ DÖNEM MÜFREDATINDAN MUAF KARARI
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversite adaylarının 17-18 Haziran 2023'de yapılacak YKS'de 12. sınıf ikinci dönem müfredatından muaf tutulmasına karar verdi. YÖK'ün konuya ilişkin kararı ÖSYM'ye bildirilerek uygulamaya konuldu.
YÖK'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin sadece bölgedeki öğrencileri değil tüm Türkiye'deki ortaöğretim öğrencilerini etkilediğine işaret edildi. Bu gerekçeyle YKS ile ilgili durum değerlendirmesi yapılarak bu kararın alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 45'inci maddesi uyarınca yükseköğretim kurumlarına giriş ve yerleştirme işlemleri, imkan ve fırsat eşitliğini sağlayacak tedbirleri de alarak Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen usul ve esaslara göre yapılmaktadır.
Kurulumuz kanunun kendisine verdiği yetkiyi kullanmak suretiyle ülkemizde yaşanan bu olağanüstü şartları da göz önünde bulundurarak, ortaöğretim kurumlarında devam etmekte olan 12. sınıf ikinci dönemi öğrenimine ilişkin müfredattan öğrencilerimizi muaf tutarak 2023 YKS'de soru sorulmamasına karar vermiştir. Alınan karar ÖSYM'ye bildirilerek uygulamaya konulmuştur."