Bir başarı öyküsü! Seyyar satıcılıktan başladı dünyanın dört bir yanına boza satıyorlar
Bursa'ya 1950'de Bulgaristan'dan göç eden Nazif Kuşku, boza yaparak Bursa sokaklarında satmaya başladı. Nazif Kuşku, işi oğlu Basri Kuşku'ya da öğretti. Basri Kuşku da Atakan Kuşku'ya öğretti. Uzun yıllar Bursa sokaklarında seyyar olarak boza satan aile şimdilerde seri üretim yapıyor ve ürettikleri bozayı dünyanın dört bir yanına satıyor.

Bulgaristan'dan Bursa'ya 1950 yılında göç eden Nazif Kuşku, bildiği iş olan boza yaparak Bursa sokaklarında satmaya başladı. Bu işi oğlu Basri Kuşku'ya da öğretti.

Babasıyla birlikte Bursa sokaklarında güğümle uzun yıllar seyyar olarak boza satan Basri Kuşku, bu işi Atakan Kuşku'ya da öğretti. Seyyar satıcı olarak uzun yıllar Bursa sokaklarında boza satan aile, ilk dükkanların Gazcılar Caddesinde açtı.

Artan talep üzerine bu işi seri üretime çeviren aile, şimdi kurdukları fabrikada Türkiye'nin 81 vilayetine ve dünyanın farklı ülkelerine yılda 4 milyon litre boza satıyor. Türkiye'nin sayılı boza markaları arasına giren Ömür Boza, şu ân üçüncü kuşak Atakan ve Samet Kuşkuyla üretimini sürdürüyor.

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan boza bir çok vitamin ihtiva ediyor. TÜBİTAK'ta yapılan testlerde bozada yüksek miktarda çinko, B12, B7 vitamini, folik asit olduğu ortaya çıktı.

Bursa'ya 1950 yılında göç ettiklerini ifade eden Basri Kuşku, "Bursa'ya geldiğimiz günden itibaren bozacılık yapıyoruz. Bu işi babam Nazif Kuşku başlattı. Ben de ondan öğrendim.