Doğal afetler ve benzeri olumsuz durumlarla karşılaşabileceğimiz zamanlar yiyecek temininde zorluk yaşanabileceği dönemlerdir. Bu tür zorunlu durumlar için evde bulundurulması gerekenler arasında uzun süre bozulmayan yiyecekler dikkat çekiyor. Raf ömrü uzun olan bu besinler doğru koşullarda saklandığında yıllarca güvenle tüketilebilir. Peki bu besinler hangileri? İşte 100 yıl saklansa bozulmayacak o gıdalar...
Bal
Bal doğanın mucizelerinden biri olarak bilinir. Dünyada balın bozulmadığına dair bulunan örnekler onun yıllarca güvenle tüketilebileceğini gösteriyor. Araştırmalar 3000 yıl önceki bal küplerinde bile herhangi bir bozulma olmadığını ortaya koymuştur. Bunun nedeni balın düşük su içeriği ve asitli yapısıdır. Balı doğal haliyle ve hava geçirmeyen kaplarda serin bir ortamda saklamak en iyisidir.
Kuru baklagiller
Mercimek, nohut, kuru fasulye gibi kuru baklagiller su içeriği az olduğundan uzun süre saklanabilen besinlerdir. Kuru baklagillerin bozulmaması için onları hava geçirmeyen kaplarda serin ve kuru bir ortamda muhafaza etmek gerekir. Ayrıca böceklenmeye karşı her bir kutuya defne yaprağı eklemek de faydalı olacaktır. Baklagiller protein, lif ve vitamin açısından zengin besleyici gıda kaynaklarıdır.