Canan Karatay önerdi: Kahveyi böyle hazırlayınca faydaları 2'ye katlanıyor! Yağları cayır cayır yakan o tarif
Türk kahvesi Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan lezzeti ve faydaları ile sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak son dönemde sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, Türk kahvesinin faydalarını katlamak için doğru pişirme yöntemine dikkat çekiyor. Ünlü beslenme uzmanı, güne kahve içmeden başlayamayanlar için sağlıklı bir pişirme önerisi sundu
Yavaş Pişirme: Türk kahvesini pişirirken kısık ateşte, ağır ağır pişirmeyi öneren Karatay, bu yöntemin kahvenin besin değerlerini koruyarak lezzetini artıracağını ifade ediyor.