Airfryer zararları en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi olan Airfryer'in sağlıklı olup olmadığı gündem oldu. Yiyecekleri sıcak hava ile pişiren fritözün daha az yağ kullanımı istediği için halk arasında daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. Özellikle hava sıcaklıklarının düşmesi ve doğalgaz faturalarında yaşanan artış sonrası yemek pişirilirken Airfryer mutfakta daha sık tercih edilmeye başladı. İşte airfryer kullanmamamanız için nedenler...
Fırınlardan daha az enerji harcar: Havalı fritözler, özellikle bir fırınla karşılaştırıldığında, enerji açısından en verimli pişirme cihazlarından biri olarak kabul edilir. Bir havalı fritözün 30 dakika çalıştırılmasının yaklaşık 17p'ye mal olacağı tahmin edilmektedir - bu, çoğu hava fritözü tarifinin ortalama olarak sadece yaklaşık 20 dakika pişirmeyi gerektirdiği göz önüne alındığında idealdir. Ancak, daha sonra açıklayacağımız gibi, mikrodalgalar kadar enerji verimli olmaları gerekmez.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ