Airfryer zararları en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi olan Airfryer'in sağlıklı olup olmadığı gündem oldu. Yiyecekleri sıcak hava ile pişiren fritözün daha az yağ kullanımı istediği için halk arasında daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. Özellikle hava sıcaklıklarının düşmesi ve doğalgaz faturalarında yaşanan artış sonrası yemek pişirilirken Airfryer mutfakta daha sık tercih edilmeye başladı. İşte airfryer kullanmamamanız için nedenler...
AİRFRYER KANSERE YOL AÇAR MI?
Çoğu insanın kullandığı ve neredeyse her mutfakta bulunan bu aletle ilgili değerlendirmeler nasıl? Besinleri pişirirken hastalıklara yol açıyor mu ? Kansere yol açabilir mi? Az miktarda yağ ile kızarma işlemi sağlayan airfryer, kanserle ilgili bir madde olan "akrilamid" oluşumunda derin yağda kızartmaya göre yüzde 90'a kadar azalma olduğu söyleniyor. Bu nedenle airfryerde pişirmenin kanser riskini azaltmış olduğunu söyleyebiliriz.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ