Airfryer zararları en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Son zamanlarda mutfakların vazgeçilmezi olan Airfryer'in sağlıklı olup olmadığı gündem oldu. Yiyecekleri sıcak hava ile pişiren fritözün daha az yağ kullanımı istediği için halk arasında daha sağlıklı olduğu düşünülüyor. Özellikle hava sıcaklıklarının düşmesi ve doğalgaz faturalarında yaşanan artış sonrası yemek pişirilirken Airfryer mutfakta daha sık tercih edilmeye başladı. İşte airfryer kullanmamamanız için nedenler...
Yiyecekleri airfryer gibi aletlerle yüksek sıcaklıklarda pişirmek akrilamid, heterosiklik aminler ve polisiklik aromatik hidrokarbonlar gibi zararlı bileşiklerin oluşmasına neden olabilir.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ