Plak birikimi, arterlerin daralmasına neden olarak kalbe yeterli kan akışını engelleyebilir ve bu da kalp krizi olasılığını ciddi biçimde yükseltir. Genç yaşlarda bu tür beslenme alışkanlıkları, ilerleyen yıllarda kalp hastalıklarına davetiye çıkarır.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZHERKESİN SOFRASINDA VAR
Yüksek tuz alımı hipertansiyon riskini artırabilir ve bu da kalp krizi riskini artırır. Beslenme düzenindeki düşük lif alımı da kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir ve kalp krizi riskini artırabilir.
Uzmanlara göre içeriğinde lipoprotein olarak bilinen LDL oranının çok yüksek olduğu gıdalar, kalp krizi riskini 3 kat artırıyor.
Kalp Sağlığını Tehdit Eden Gıdalar Listesi
Kalp krizi riskini artıran besinlerin başında sakatat, sucuk, salam, sosis, kızartmalar, tam yağlı süt ürünleri ve mayonez gibi yiyecekler geliyor. Bu gıdalar, yüksek oranda doymuş yağ ve kolesterol içererek kalp sağlığı için ciddi tehlike oluşturur.
Uzmanlar, bu tür gıdalardan uzak durulmasını ve daha fazla zeytinyağı, avokado, ceviz gibi sağlıklı yağların tercih edilmesini öneriyor.