Kalp krizine sebep oluyormuş: Herkesin sofrasında var! Risk 3 kat birden artıyor

Kalp krizi, dünyada ve Türkiye'de en sık rastlanan ölüm nedenleri arasında yer alırken, son yıllarda genç yaş gruplarında da görülme oranı artış gösteriyor. Uzmanlar kötü beslenme alışkanlıkları, hareketsizlik ve stres gibi faktörlerin bu tehlikeli tablonun arkasında yattığını vurguluyor. Peki, kalp krizi riskini artıran nedenler neler? Genç yaşlarda kalp krizi olasılığını azaltmak için hangi önlemler alınmalı? İşte kalp sağlığını koruma rehberi...

Modern yaşamın getirdiği hızlı tüketim alışkanlıkları kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratıyor. Fast food ve işlenmiş gıdaların yoğun tüketimi, özellikle doymuş ve trans yağ oranı yüksek besinler, arterlerde plak birikimine yol açarak ateroskleroz (damar sertliği) riskini artırıyor.


GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.