Diyarbakır'da kahvaltıda bile tüketilen ve günde 6 tona ulaşan ciğer miktarı koronavirüs nedeniyle uygulanan kısıtlamalar nedeniyle 2 tona kadar düştü. Diyarbakır'ın düşük riskli iller arasında yer almasıyla yüzde 50 kısıtlamayla çalışan ciğercilerde günlük tüketim 4 tona kadar çıktı. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, "Orana baktığımız zaman, pandemiden önceki oranı yakalama çabasındayız. Şu an yaklaşık 4 tona ulaştık. Bu vakalar olmasaydı şu an ciğerimiz 9 tondaydı" dedi.
Diyarbakırlıların sabah kahvaltılarında bile tercih ettikleri, vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan ciğer kebabının tüketimi, pandemiyle birlikte getirilen kısıtlamalarla geriledi. Pandemi öncesi günde 6 tona yaklaşan ciğer tüketimi, getirilen kısıtlamalarla birlikte lokantaların sadece paket servisine geçmesiyle 2 tona kadar düştü.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN