Genelde korkan bir aslan görmek neredeyse imkansızdır. Ama bazı durumlar var ki aslanların korktuğuna şahitlik edebilirsiniz. Nehirde serinleyen bir aslan farkında olmadan timsahın bölgesine giriyor. Kaplandan sonra dünyanın en büyük ikinci kedisi olan aslanlar savanların en büyük yırtıcısıdır.
Ormanlar kralı aslan bile onu görünce korkuya kapılıyor. Vahşi doğadan tüyler ürperten görüntüler gelmeye devam ediyor. Aslanın kendi bölgesine girdiğini fark eden timsah bu davranışı tehdit olarak algılıyor ve aslanın üzerine gidiyor.
Bunu fark eden aslan ise bir anda yerinde zıplayarak korkuyor ve nehri hemen terk ediyor.
TİMSAHLAR
Amerikan timsahı ve krokodiller büyük ve pullu sürüngenlerdir ve çok güçlü çenelere sahiptirler. Nehir kenarlarında ve bataklıklarda yaşarlar. Balık, memeli hayvanlar, kaplumbağa ve kuşlar ile beslenirler.
Timsahlar gezegenimizde yaşayan en büyük sürüngenler olup boyları 7 metreye ve ağırlıkları 1.120 kiloya ulaşabilir. Amerikan timsahları daha küçüktür. Caymanlar, gavialslar, amerikan timsahı ve krokodiller timsah grubuna aittirler. Amerikan timsahları krokodillerden ayırt edilebilir, çünkü; geniş ve yassı bir burna sahiptir ve dişleri, çeneleri kapandığında, görünmemektedir.
GÜÇLÜ ÇENELER
Krokodiller gibi Amerikan timsahları da burunlarının ucu ve gözleri su üzerinde kalacak şekilde yüzerler ve üzerine atılacakları avlarını beklerler. Krokodillerin insanlara saldırdığı söylense de Amerikan timsahları nadiren bunu yaparlar. Amerikan timsahları da domuz gibi bir hayvanın kemiklerini kıracak kadar güçlü çenelere sahiptir.
Timsahlar çok çeşitli hayvanlarla beslenebilmektedir. Henüz genç olanlar böcekler, kerevit, kurbağa ve küçük balıklarla beslenirken, yetişkin bir timsah su kuşları, kaplumbağa, küçük memeliler ve ara sıra da olsa köpeklerle beslenmektedir.