Pratik ve lezzetli zerde tatlısı nasıl yapılır?
Eskilerden bu yana pişirilen zerde tatlısının tarifi oldukça merak ediliyor. Sarı rengiyle dikkat çeken Zerde'nin pratik yapılışını sizler için derledik.

-10 çorba kaşığı pirinç
-3,5 çorba kaşığı mısır nişastası (suyla açılmış)
-2 çorba kaşığı gül suyu

-10 su bardağı su
-1 su bardağı toz şeker
-1 tutam safran veya zerdeçal (2 kaşık suda rengi çıkana kadar bekletin)

Üstü için:
-1 çorba kaşığı hafif sotelenmiş dolmalık fıstık
-1 çorba kaşığı kuş üzümü (suda bekletilmiş ve ayıklanmış)

Yapılışı:
Bir tencereye pirinci ve suyu koyun, pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra şekeri, açılmış nişastayı karıştıra karıştıra koyun. Biraz pişince safranı ve gül suyunu koyup 1-2 taşım kaynadıktan sonra altını kısın.

5 dakika daha pişirin. Sonra kaselere koyun, üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpip soğuduktan sonra servis yapın.
Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayınları/İstanbul'un 100 Lezzeti-Nilgün Tatlı