Türkiye denizlerinde sardalya avı başladı. Gırgır ve trol teknelerinin avlanmasının yasak olduğu bu süreçte küçük tekneler ve olta balıkçıları tarafından yakalanan başta sardalya olmak üzere diğer balıkla tezgahlarda yerini aldı.
Kilogramı 20 TL'ye alıcı bulan sardalyanın bu dönemde denizlerde yağlanarak lezzetlendiği balık severler tarafından biliniyor.
Balıkçılar, koronavirüsünden dolayı işlerin biraz düşük olduğunu ifade ederek, "Sokağa çıkma kısıtlaması vardı. İhtiyarlar evinde, gençler sokaktaydı. Aslında biz 65 yaş üstüne balık satıyorduk. Şu an işlerimiz biraz artmaya başladı. Sardalye yağlandı ve lezzetlendi. Somonun kilogramı 90 TL'den 50 liraya düştü. İstavritin kilosu 40 TL gidiyor. Kolyos, çupra, levrek satılsa da ağırlıklı olarak sardalye gidiyor. Ufak tekneler denize açılmaya başladı. Büyük gırgırlara da yasak var, zaten personel sayısı da düştü. Alabana dediğimiz küçük 11-12 metrelik tekneler çıkıyor. Biri 10 kasa biri 15 kasa yakalıyor, çeşitlilik artıyor. Sardalya fiyatı da 15 liradan 20 liraya çıktı. Vatandaşlarımızın çoğu sardalyanın yağlandığını bilmiyor. Bilse sürekli ondan alacak" diye konuştu.