Türkiye denizlerinde sardalya avı başladı. Gırgır ve trol teknelerinin avlanmasının yasak olduğu bu süreçte küçük tekneler ve olta balıkçıları tarafından yakalanan başta sardalya olmak üzere diğer balıkla tezgahlarda yerini aldı.
Balıkların çoğunun aksine, en yağlı dönemini yaz mevsiminde, özellikle haziran ve ağustos döneminde yaşayan sardalya, Karadeniz'in meşhur hamsisine benzerliğiyle tanınıyor. Türkiye'de en fazla tüketilen sardalya balığı, en lezzetli dönemine girdi. Sardalya avına çıkan küçük teknelere martılarında eşlik etmesiyle ortaya enfes görüntüler çıktı...
Türkiye denizlerinde sardalya avı başladı. Gırgır ve trol teknelerinin avlanmasının yasak olduğu bu süreçte küçük tekneler ve olta balıkçıları tarafından yakalanan başta sardalya olmak üzere diğer balıkla tezgahlarda yerini aldı.