Vitamin kaynağı kuru börülce piyazı nasıl yapılır?
C vitamini kaynağı olan börülce sofların sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Ege Bölgesi'nde sıkça pişirilen kuru börülce İstanbul çevresinde de sofraları süslemektedir. Kuru börülce piyazı yaparak yemeklerin yanına lezzetli bir tat katabilirsiniz.
C vitamini kaynağı olan börülce sofların sevilen lezzetlerinden biridir. Özellikle Ege Bölgesi'nde sıkça pişirilen kuru börülce İstanbul çevresinde de sofraları süslemektedir. Kuru börülce piyazı yaparak yemeklerin yanına lezzetli bir tat katabilirsiniz.
Kuru börülce piyazını tek başına da tüketerek güzel bir öğün oluşturabilirsiniz. Tadı çok sevilen kuru börülce piyazı, doyurucu özelliğe de sahiptir. Bu lezzet pratik bir şekilde yapıldığından zamanınızı almayacaktır.
Börülcenin Afrika kıtasından Amerika'ya ve Avrupa'ya yayıldığı bilinmektedir. Börülce Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin karakteristik bitkisidir.
İstanbul ve çevresinde oturan göçmenlerin getirdikleri tohumları bahçelerinde ekerek yetiştirmeleri börülcenin İstanbul mutfağında yayılmasında etkili olmuştur. 19. yüzyıl yemeklerinde kendini gösteren börülceden taratorlu salata, piyaz, zeytinyağlı yemek, çorba ve turşu yapıldığını söyleyebiliriz.
Halk arasında da çok sevilen börülceye bazı yörelerde "karnı kara" denmektedir. Hepimizin bildiği gibi börülce türkülere de konu olmuştur (bahçelerde börülce, oynar gelin görümce)