Otobüs şoförüne yolcu saldırısı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde seyir halindeki otobüsün şoförüne araçtaki şizofren yolcunun saldırması sonucu savrulan aracın yolcularından 11'i hafif şekilde yaralandı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Otobüs şoförüne yolcu saldırısı
Polis yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Polatlı-Sivrihisar kara yolunun 8. kilometresinde seyir halindeki 48 R 4811 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Mustafa Özgezer'e, araçtaki yolculardan şizofreni hastası olduğu bildirilen 52 yaşındaki R.G. saldırdı.

Şoför Özgezer, yapılan saldırı üzerine aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yolcu otobüsü, orta refüjü aşıp karşı şeride geçtikten sonra şoförün yoğun çabası üzerine durabildi.

Saat 04.00 sularında meydana gelen kaza nedeniyle araçta oluşan sarsıntıda kafalarını ve vücutlarının çeşitli yerlerini otobüsün camına ve koltuklarına çarpan Ahsen Özaltın, Raziye Konca, Gamze Canoğlu, Suzan Durgun, Kürşat Karacabey, Ahmet Aydınbıyık ve ismi belirlenemeyen 5 kişi hafif yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil servis sağlık ekipleri, yaralı yolcuların bir kısmını ayakta tedavi ederken, diğerleri Sivrihisar ve Eskişehir'deki hastanelere kaldırıldı.

ŞİZOFREN YOLCU, CUMHURİYET SAVCISININ TALİMATIYLA SERBEST BIRAKILDI

Ankara'nın Polatlı ilçesinde otobüsün şoförüne saldırıp aracın kaza yapmasına ve 11 kişinin yaralanmasına neden olan şizofren yolcu, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

AA muhabirinin aldığı aldığı bilgiye göre, Polatlı-Sivrihisar kara yolunun 8. kilometresinde seyir halindeki 48 R 4811 plakalı yolcu otobüsünün şoförü Mustafa Özgezer'e saldırıp aracın kaza yapmasına neden olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şizofren yolcu R.A. (52), Sivrihisar'da Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı. R.A, sorgusunun ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Samsun'dan tedavi amacıyla eşi ve oğluyla Denizli'ye gitmek için yolcu otobüsüne bindiği öğrenilen şizofren R.A'nın sorgusunda, ''otobüsteki hoparlörlerden sürekli kendisine küfür ve hakaretlerde bulunulduğunu'' duyduğunu ve bu nedenle otobüs şoförüne saldırdığını söylediği öğrenildi.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.