Tebliğde, dönerin içerdiği yağ oranının kütlece en çok %25, tuz oranının kütlece en çok %2 olacağı, döner üretiminde hayvansal kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünlerinin kullanılamayacağı belirtildi. Dönerin raf ömrü pişirilme süresi dahil en fazla 24 saat, dondurulmuş dönerin raf ömrü ise en fazla 6 ay olarak belirlendi. Kanatlı eti dönerinin içeriğinde ise yağ oranı kütlece en çok %15, tuz oranı kütlece en çok %2 olacak. Kanatlı eti dönerinin üretiminde de hayvansal kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddeler ile soya ve soya ürünleri kullanılamayacak. Yine kanatlı eti dönerinin raf ömrü pişirilme süresi dahil en fazla 24 saat, dondurulmuş kanatlı eti dönerinin raf ömrü en fazla 6 ay olarak belirlendi..
Ayrıca tebliğe göre pastırmada; çemen hariç olmak üzere, nem miktarı kütlece en çok yüzde 45, ph değeri en yüksek 6.0, tuz miktarı kuru maddede kütlece en çok yüzde 7, çemen miktarı kütlece en çok yüzde 10 olacak. Fermente sucukta; toplam et proteini değeri kütlece en az yüzde 16, kollajen miktarı toplam et proteinlerinin kütlesinde en fazla yüzde 20, nem miktarının toplam et proteini miktarına oranı 2.5'in altında, yağ miktarının toplam et proteini miktarına oranı yine 2.5'in altında, ph değeri ise en yüksek 5.4 olacak. Kavurmada; nem miktarı kütlece en çok yüzde 45,tuz oranı kütlece en çok yüzde 5, yağ oranı kütlece en çok yüzde 30, jambonda; toplam et proteini kütlece en az yüzde 13, yağ oranı kütlece en çok yüzde 8, tuz oranı ise kütlece en çok yüzde 3 bulunacak.