TÜRKİYE HUKUKA UYUYOR
Yıldız "Madem ki orada doğalgaz ve petrol arama çalışmalarına katılan firmalar var, bunlar netleşmeden oraya katılan firmalarla alakalı Türkiye'de işbirliği yapmak niyetinde değiliz. ENI bunlardan bir tanesi, kendileriyle teşviki mesaimiz var, görüşmelerimiz var. Biz tercihlerini bu manada yapmalarını isteriz" diye konuştu.
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, öyle kalmaya devam edeceğini anlatan Yıldız, Türkiye'nin projelerini uluslararası hukuka aykırı olmayan, son derece net bir yapıda sunduğuna dikkati çekti. "Böyle tartışmalı alanlarda, hele hele enerji kaynaklarının tartışma gerekçesi olarak kullanıldığı alanlara gitmemek lazım" diyen Yıldız, TPAO'nun ruhsatlı alanlarda çalışmaya devam edeceğini, Kıbrıs'ın tamamında böyle bir çalışmaya devam edeceğini belirtmek istediğini vurguladı. Yıldız, ucuz elektrik kullanımına ilişkin soru üzerine, elektrik tüketiminde serbest piyasa oluşturacaklarını anlattı.
KEBAN VE ATATÜRK BARAJI'NI ÖZELLEŞTİRMEYİZ
Yıldız, Kangal Termik Santrali'nin özelleştirilmesine ilişkin soru üzerine, 453 megavat gücündeki santrale 1 milyar dolara yakın özelleştirme fiyatı verildiğini bildirdi. "Bu rakam beklediğimiz fiyatlar civarında" diyen Yıldız "Konya Şeker Fabrikası da kendi oluşturduğu finansman yapısıyla, ortaklarıyla beraber ihaleye girdi. Bu ihalenin iki yönden önemi var bizim için. Piyasaya daha çok özel sektör tarafından ve daha çok rekabet edecekleri, daha çok rehabilite edecekleri, kaliteli hizmet verecekleri, çevreye duyarlı bir şekilde bunu yapacaklar" dedi. Yıldız bir soru üzerine de "Atatürk Barajı gibi, Keban Barajı gibi büyük barajları özelleştirmeyi düşünmüyoruz" dedi.