Unut'mayıs

Türkiye'de dün her yer kırmızı-beyaza boyandı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Edirne'den Kars'a kadar coşkuyla kutlandı...

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :20 Mayıs 2013
Unut’mayıs

İÇİNDEKİLER

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, dün tüm yurtta törenlerle kutlandı. Kutlamaların ilk adresi Anıtkabir'di. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, beraberindeki binlerce gençle aslanlı yolda yürüdü. Mozoleye çelenk koyulması ve saygı duruşunun ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler, Atatürk'ün mozelesine çiçek bıraktı. İstanbul'daki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamalarında Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konuldu. İzmir'de coşkunun adresi ise Cumhuriyet Meydanı'ydı. Samsun'da Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Bandırma Vapuru'nun simgesi olan iskeleden karaya çıkarıldı. Diyarbakır'da ise vali, emniyet müdürü halkla birlikte halay çekti.

BDP'DEN BAYRAK AÇILIMI
Kutlama törenine, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat, Cuma İçten, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, askeri erkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törenin sonunda Vali Toprak, Emniyet Müdürü Recep Güven ve milletvekilleri, folklor ekibiyle birlikte halay çekti. Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde ise bir ilk yaşandı. BDP İlçe Binası'na Atatürk posteri ile Türk bayrağı asıldı.