'DEĞERİNİ BİLECEKLER'
Oğlunun yaşadığı hayal kırıklığını atlatması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen anne Çiğdem Turgut, Çağlan'ın "Türkiye'de başarılı olanların önü kesiliyor" diye tepki gösterdiğini ifade etti. Çağlan, Galatarasay Lisesi'nde okuyacağı için çok mutlu olduğunu anlatan Çiğdem Turgut, duygularını şöyle dile getirdi: "Bizi güler yüzle karşıladılar. Böyle beyinlere ihtiyaç olduğunu ve okullarında Çağlan'ın çok güzel şeyler yapabileceğini söylediler. Eğitim kadrosuna güveniyorum. Çağlan burada büyük başarı gösterecek. Değerinin bilineceğine inanıyorum."
* Annesine, "Bir gün çok başarılı olup Robert Koleji'ne bunu göstereceğim" diyen Çağlan'a arkadaşları da destek verdi. SBS'de derece yapan 4 arkadaşı, yüzde 100 burslu gitmeye hak kazanmasına rağmen Robert Koleji'ni istemedi. Çiğdem Turgut, çocukların gelecekte başarılarının görülmeyeceği düşüncesiyle bu okula gitmediğini söyledi.
'KAPİTALİST BİR TUTUM'
İsmail ÖZ (Sosyolog- Yazar-Akademisyen): Çocuk adına üzüldüm. Ailenin 100 bin lira geliri var ama Robert Koleji'nin mantığını da kapitalist bir anlayış olarak görüyorum. 14 yıllık eğitimciyim ve sistemi biliyorum. Bu kolej, cümleleri istediği gibi kullanıyor. Kendilerini bağlayan bir ibare yok. Bu okullar seviyesinde kaliteli özel okullar oluşturulmalı.
'OKULUN KENDİ İNSİYATİFİ...'
Cem GÜLAN (Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı): Okulun belirlediği bir başarı puanı vardır ve bunu tutturan öğrenciyi almamak yasa dışıdır. Burs vermek ya da vermemek, yönetmelikle belirtilmiştir. Burs vermek önce kanunlarla sonra da okulun inisiyatifi ile belirlenir. Ailenin geliri, burs verilecek fakirlik sınırından çıkmasına nedendir.
Yelda ÖZDEŞ - Öznur KALKAN