Adalete Fransız

Fransız adaleti, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı cinayetini örtbas etmek için yeni bir oyun sergilemeye başladı. Tetikçi Ömer Güney'in tüm ilişkilerini bildikleri halde, emrin Türkiye'den verildiğini ima etti!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :25 Ekim 2013
Adalete Fransız

İÇİNDEKİLER

Fransa, Paris'te 8 ay önce öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez cinayetiyle ilgili ilginç bir atak yapmak istedi. Hollanda ve Almanya üzerinden Paris'e geçen cinayet zanlısı Ömer Güney, Fransızlar tarafından biliniyordu. Hasta olduğu iddia edilerek Sosyal Yardım'la geçinen zanlı, cinayeti Paris'in en güvenli sokağında işledi. Fransız polisi olayla ilgili 30 saatlik videoyu izledi. Önemli bilgi ve bulgular elde etti. Ama her nedense, Fransız sorgu yargıcının tek nüsha olan dosyanın kayıtlı olduğu bilgisayarı bile çalındı. Şimdi Fransa, Güney'in Türkiye'de birileriyle konuştuğunu belirterek, emri verenin Fransa'da olmadığını ima etmeye başladı.

8 AYDIR CEVAP VERMEDİLER
Türkiye'den bu görüşmelerle ilgili detayları istemek için (Adli yardım) harekete geçildiği bildirildi. Halbuki Türkiye, bu olayla ilgili Ankara'da başlatılan soruşturma çerçevesinde Fransa'dan "Adli yardım" istedi. Ancak bu isteğe 8 aydır cevap gelmedi. Hatta Fransız makamları, Güney'in telefon konuşmalarıyla ilgili hiçbir detayı Türk yetkililerle paylaşmadı. Soruşturma, olumlu veya olumsuz hiçbir cevap gelmemesi üzerine çıkmaza girdi. Buna rağmen Fransız adaleti, Ankara'nın olayla ilgili yeterince işbirliği yapmadığını da iddia etti.

BEYNİNDE UR VAR
Ömer Güney'in avukatı Anne-Sophie Laguens, müvekkilinin beyninde tümör olduğunu belirtti. Cezaevinde tedavi imkanı bulunmadığı için şartlı tahliyesi talebinde bulunacaklarını söyledi. Güney'in 5 cep telefonundan birindeki tespitlere göre, bağlantılarının arandığı belirtildi. Ancak avukat Antoine Compte'a göre detaylar Türkiye'nin yardımı olmadan kontrol edilemeyecek. Kürt tarafının avukatlarından Jean-Louis Malterre "Aracıları tespit etmek için bir Türk hakiminin izni gerekiyor" dedi.

DOSYA HIRSIZI KİM?
Avukat Antoine Comte, davayla ilgili "Talihsizlikler ve ihmaller" olduğunu söyledi. Bir başka dikkat çekici gelişme ise davaya bakan Fransız sorgu yargıcı Jeanne Duye'nin davayla ilgili dosyaları içeren bilgisayarının geçtiğimiz 25 Eylül'de evinden çalınmış olması. Hırsızın kim olduğu hâlâ bulunamazken dava ile ilgili hassas dosyaların akıbetinden endişe ediliyor.


ALİYE ÇETİNKAYA