#Diren Londra

İngiltere'de hükümetin uyguladığı ağır vergilerden bıkan halk sokaklara indi. BBC binasının önünden başlayan protestolara on binlerce insan akın etti. Halkın sağduyulu sesi olduğunu iddia eden BBC kanalı ise, 50 bin kişilik gösteriyi Gezi Parkı'ndan daha değersiz bularak tek satır haber bile yapmadı

takvim.com.tr takvim.com.tr
Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :24 Haziran 2014
#Diren Londra

İÇİNDEKİLER

Londra'da on binlerce kişi hükümetin kemer sıkma politikasını protesto etmek için BBC binası önünden yürümeye başladı. Kendi binası önünde başlayan yürüyüşü görmezden gelen BBC'ye başta Guardian gazetesi olmak üzere, İngiliz gazetelerinden de tepki yağarken vatandaşlar da durumu protesto etti. Türkiye'de en küçük bir protesto eylemini bile büyük bir kitle hareketi gibi göstererek sayfalarını bu haberlerle donatan Selin Girit yönetimindeki BBC Türkçe ise her zaman olduğu gibi İngiltere'nin göbeğindeki eylemleri görmezden geldi.

HEDEFTE CAMERON HÜKÜMETİ VAR
Geçtiğimiz Cumartesi günü Londra'nın merkezinde düzenlenen yürüyüşe İngiliz sanat camiasından ünlü isimler de katıldı. Birçok çevreden kurum ve kuruluşların katıldığı eylemlerde aktivistler 'bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve bununla yetinmeyeceklerini' söylediler. İngiltere'deki koalisyon hükümeti, vergileri artırması ve kemer sıkma politikası uygulaması sebebiyle sık sık protesto ediliyor. Sendikalar ise iş kaybına sebep olacağı için önlemlere karşı çıktığını açıkladı.

GÖSTERİLERE DEVAM
Gösteriye yaklaşık 50 bin kişi katılırken, yürüyüş esnasında çevreden geçen araçlar ve otobüsler de korna çalarak protestoculara destek oldu. Vatandaşlar "yatak odası vergisi" başta olmak üzere hükümetin üç ağır vergi paketini kabul etmediklerini ve bu vergilendirmenin yasa dışı olduğunu belirtti. En yüksek katılımın cumartesi günü gerçekleştiği gösteriler pazar günü ve dün de binlerce kişiyle ifade edilebilecek katılımcı sayısıyla devam etti. Protestocular sokak eylemlerinin hükümetten yanıt gelene kadar süreceğini belirtti.

BBC önündeki protestoyu bile görmedi!BBC önündeki protestoyu bile görmedi!

YATAK ODASI VERGİSİ

İngiliz hükümeti evlerdeki fazla odalar için vatandaşa verdiği devlet yardımından kesinti yapmıştı. Yeni yasaya göre yalnız yaşayanlar ve çiftler için tek odanın dışındaki her oda için kesinti öngörüldü. 10-16 yaş arası için kız ve erkek çocuklarına birer oda hakkı verildi. 10 yaşından küçük çocuklara ise cinsiyet farkı olmadan tek oda hakkı tanındı. Bu tanımlamaya göre evinde fazla odası bulunan kişilerden yıllık 700-800 pound (yaklaşık 3 bin lira) arası kesinti yapılıyor.

NEŞELİ BİR DEVRİM
Londra'daki protestonun ardından konuşan ünlü komedyen Russell Brand, Parlamento binasını göstererek 'Bu bina bizi değil, sadece zengin iş adamlarını temsil ediyor, gücümüzü geri alma vakti geldi. Neşeli, zahmetsiz ve huzurlu bir devrim yapacağız' dedi.

YALAN MAKiNESi
İngiliz devlet televizyonu BBC, geçen yıldan beri Türkiye'deki her sokak olayını CNN gibi abartarak yayınlamış ve büyük tepki toplamıştı. BBC, Gezi olaylarında saatlerce canlı yayın yaparken, kanalın Türkiye muhabiri Selin Girit, sürekli gerçek dışı provokatif haber ve tweetlerle insanları sokaklara davet etmişti. Reyhanlı patlamasından bir hafta önce üç canlı yayın aracı kiralayarak bölgeye giden BBC, bu saldırıda da tüm dikkatleri üzerine çekmişti. BBC'nin son marifeti ise Soma'daki maden faciasında gerçekleşti. Soma'da parayla adam tutan kanal görevlileri, kendilerinin madenci yakını olduğunu söyleyen kişilerin ağzından, hükümeti hedef alan açıklamalar yaparak yalan habercilikte çığır açmıştı.
BBC'nin Türkiye muhabiri Selin Giritli, ülkemizde gerçekleşen en ufak olayı bile abartıp provoke ederken, Londra'daki 50 bin kişilik protesto için tek kelime etmedi.