Öz ve Kara için kırmızı bülten talebi

Zekeriya Öz ve Celal Kara içik kırmızı bülten başvurusu yapıldı

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :19 Ağustos 2015 , 00:00 Güncelleme Tarihi :19 Ağustos 2015 , 15:18
Öz ve Kara için kırmızı bülten talebi
Cumhuriyet Başsavcılığı, haklarında tutuklama talepli yakalama kararı verilmeden önce yurt dışına çıktıkları tespit edilen Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

ADALET BAKANLIĞI'NA KIRMIZI BÜLTEN BAŞVURUSU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, Adalet Bakanlığı'na yaptığı başvuruda, meslekten ihraç edilen savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 Ağustos tarihinde tutuklama talepli yakalama kararı çıkarıldığını hatırlattı. Bu savcılardan Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın aynı gün yakalama kararı verilmeden kısa bir süre önce Artvin Sarp sınır kapısından Gürcistan'a geçtiklerinin resmen tespit edildiğini hatırlatan Başsavcıvekili Aydıner, Adalet Bakanlığı'ndan Öz ve Kara'nın iadesi amacıyla haklarında kırmızı bülten çıkarılması için gerekli girişimlerde bulunulmasını istedi.

MEHMET YÜZGEÇ'İN PASAPORTU'NUN SÜRESİ 2008'DE DOLMUŞ
Öte yandan Öz ve Kara ile birlikte hakkında tutuklama talepli yakalama kararı verildikten sonra hakkında haber alınamayan eski savcı Mehmet Yüzgeç'in Yeşil Pasaportu'nun süresinin 2008 yılında dolduğu ve pasaportunu bir daha yenilemediği öğrenildi.

GEÇEN HAFTA YAKALAMA KARARI ÇIKMIŞTI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nın (HSYK) talebi doğrultusunda 10 Ağustos 2015 tarihinde Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, geçtiğimiz hafta eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama talepli yakalama kararı verilmesini istemiş, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi de bu talebi kabul etmişti.

Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın haklarında tutuklama talepli yakalama kararı verilmeden saatler önce Sarp sınır kapısından Gürcistan'a geçtikleri tespit edildi. Öz ve Kara'nın buradan Ermenistan'a, oradan da Almanya'ya geçtiği iddia edilmişti.