TAMAMEN MİLLİ
Araç ve personel taşıma kapasitesi, gündüz ve gece helikopter harekâtı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkânı ile Bayraktar Türk Deniz Kuvvetlerini dünya denizlerinde bir adım daha öne taşıyacak. Bayraktar'ın savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirildi.
OKYANUSLARDA GÖREV YAPACAK
Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekat alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek imkanlara sahip olan Bayraktar, amfibi harekat ile idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek.
NÜKLEER KORUMALI
Gemi tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Bayraktar'ın üst binası balistik korumalı olarak dizayn edildi. Bayraktar, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal saldırılar için tam personel korumasına da sahip.
Yerli ve özgün tasarım ile tamamen çelik olarak inşa edilen Bayraktar'da, 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak bulunuyor. Gemide, ayrıca, her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 adet LCVP çıkarma aracı ve 3 adet kendinden tahrikli ponton yer alıyor.
- Toplam Boy : 138.75 m
- Su Hattı Boyu : 130.80 m
- En : 19,60 m
- Deplasman : 7254 ton
- Başta Su çekimi : 2 m'den az
- Kıçta Su Çekimi : 5 m'den az
- Maksimum Sürat : 18 knot
- Denizde Kalma : 15 knot sürat ile en az 5000 deniz mili; 30 gün
- Denizcilik Özelliği : Deniz Durumu 5'te kısıtsız, 6'da kısıtlı kullanım
- Yatak Kapasitesi : 566 adet
- Personel Kapasitesi: Toplam 486 Kişi
- Gemi Personeli: 12 Subay, 51 Astsubay, 66 Er (Toplam 129 Kişi)
- Ortak Harekat Grubu Personeli: 17 Subay
- Amfibi Personel: 350 Kişi
- Taşıma Kapasitesi
- 1200 ton çeşitli Yük/Araç
- Güverte Alanı
- Açık Güverte: 690 m2
- Kapalı Araç Güvertesi: 1100 m2
ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR
Bayraktar gemisinde, sürat değerlerini ve manevra kabiliyetini sağlayabilmek üzere her biri 4 dizel makine, 2 ridakşınger, 2 şaft sistemi, 2 değişken açılı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi kullanılıyor. Gemide ayrıca, iki adet tünel tip baş itici bulunuyor. Gemide elektrik üretimi, 4 ana jeneratörle sağlanıyor. Gemide ayrıca, bir adet acil durum jeneratörü de bulunuyor. Bunların dışında gemide yerli üretim olan Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu (STAMP) ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemi de yer alıyor.