AMAÇ HIZLI BÜYÜTMEK
Bugüne kadar 'tavuk' diye piliç satıldığını, piliçlerin antibiyotiklerle şişirilerek tüm besleyici değerlerinin kaybolduğunu söyleyen Doç. Dr. Dizdar, tavuklardaki zehirin yumurtasına da bulaşabileceğini vurguladı. Arsenikli antibiyotik sayesinde piliçlerin hızlı bir şekilde şişirildiğini, bağ dokularının gelişmediğini anlatan Doç. Dr. Yavuz Dizdar, "Üreticiler 'yem katkısı' adı altında antibiyotiği veriyorlar. Hayvanın sağlıklı kalması için olduğunu söylüyorlar ancak asıl amaç büyümeyi hızlandırmak" dedi. Doç. Dr. Dizdar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eskiden tavuk 2 saatten önce pişmezdi. Şimdi 15-20 dakikada pişiyor. Tavuklar 1 yılda erişebileceği boya 45 günde ulaşıyor. Bu da antibiyotikler sayesinde oluyor. Piştiğinde darmadağın olan, kemiği elinizde kalan tavuğu yemeyin. Çünkü bu tavuklar kanser, böbrek yetmezliği, fıtık ve eklemlerde sorunlara yol açıyor."
BUNLARA DİKKAT!
PİŞİRME SUYUNA BAKIP ANLAYIN
Tavuk paketinin üzerinde 'organik' yazması yeterli değil. Kokusuna, tadına, pişme süresine (1.5 saatin altında olmamalıdır) ve jöle oluşturup oluşturmadığına bakılmalı. Eğer tavuğun suyu jöle oluşturmuyorsa organik değildir.