Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki İstanbul Boğazı'na nazır İpek Köşkü ile Ankara İncek'teki İpek Çiftliği ve müştemilatı, ailenin ısrarlı talepleri üzerine, kayyumlardan oluşan yeni yönetim kurulu tarafından söz konusu aileye kiralandı.
"Gayrimenkullerin kiraya verilmesi" gündemiyle 29 Şubat'ta toplanan yönetim kurulu, bazı binaların aileye kiraya verilip verilmemesini tartıştı. Başkan Hasan Ölçer, Hayrullah Dağıstan, Ali Yazıcı, Arif Yalçın, Çetin Altay, Hamza Yanık, Mehmet Hikmet Keleş, Mustafa Akçıl ve Ümit Önal'dan oluşan 9 yönetim kurulu üyesinin hazır bulunduğu toplantıda, gayrimenkullerin kiraya verilmesi karara bağlandı.
Söz konusu kararda, "29.02.2016 tarihinde yönetim kurulumuzca yapılan yeni değerlendirmeler sonucunda holdinge ait İncek'te bulunan İpek Çiftliği ve müştemilatı ile İstanbul ili Bebek Mahallesi'nde bulunan İpek Köşkü dahil gayrimenkullerin belirlenen rayiç bedeli üzerinden aylık peşin ödenmek suretiyle, yıllık olarak kiralanmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir" denildi.
Toplantıda yönetim kurulu başkanı sıfatıyla yer alan avukat Hasan Ölçer, "Koza-İpek Holding'e ait gayrimenkullerin İpek ailesine kiraya verilmesine muhalif kaldığını" belirterek, belgeyi imzaladı.
Bu kararın ardından, kamuoyunda tartışmalara yol açan İstanbul Bebek'teki İpek Köşkü ile Ankara İncek'teki İpek Çiftliği, ay başından itibaren İpek ailesine her biri aylık ortalama 150 bin liraya kiraya verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 25 Ekim 2015'te Koza-İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atamıştı. Daha sonra İpek Medya grubundaki basın-yayın kuruluşları kapanırken, holdinge bağlı diğer şirketler faaliyetlerini sürdürüyor.
AKIN İPEK, "PARAM YOK" DEMİŞTİ
Paralel Örgüt'ün en büyük finansörlerinden Akın İpek, şirketlerine el konulması ve İngiltere'ye kaçırdığı milyon sterlinlerin dondurulmasının ardından kayyumdan ilginç bir istekte bulunmuş, 3 aile ferdi için kayyumlardan 100'er bin TL maaş bağlanmasını talep etmişti.
İhtiyaçlarının karşılanması için Akın İpek maaş talebinde bulunmuştu. 'FETÖ yöneticisi olmak', 'terörizm finansmanı', 'zimmet' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' ile suçlanan Akın İpek, şirketlerine kayyum atanmasının ve İngiltere'ye kaçırdığı 120 milyon sterlinin kalıcı olarak dondurulmasının ardından parasız kaldığı iddia edilmişti.
İPEK AİLESİNİN YALANI ORTAYA ÇIKTI
Akın İpek ve annesi Melek İpek, kayyum heyetinin evi kendilerine kiraya vermediğini, başkalarına vereceğini iddia etmişti.