TSK'dan DAEŞ'e ağır darbe

Halep'in kuzeyinde atış hazırlığı içinde olduğu tespit edilen terör örgütü DAEŞ hedeflerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait Fırtına obüsleriyle yapılan topçu atışları ve koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava harekatı sonucu, 27 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi.

Giriş Tarihi 16 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme Tarihi 16 Mayıs 2016, 12:07
TSK’dan DAEŞ’e ağır darbe

İÇİNDEKİLER

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün, keşif gözetleme vasıtaları ile Suriye'nin Halep kenti kuzeyinde atış hazırlığı içerisinde olduğu belirlenen DAEŞ terör örgütü hedefleri tespit edildi.

Söz konusu hedeflere, TSK'ya ait Fırtına obüsleri ve ÇNRA bataryalarıyla topçu atışı yapılırken, koalisyon güçleri tarafından da üç ayrı hava harekatı düzenlendi. Operasyon sonucunda, El Bil, Şeyh Rih, Faydiyuah, Güzel Mezra, Tel Hışn ve Baragitah bölgelerinde, toplam 27 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, DAEŞ'in 5 tahkimli savunma mevzisi ile 2 silah mevzisi de imha edildi.

Muhaliflerin devam eden operasyonları sonucunda da DAEŞ terör örgütü kontrolündeki Faydiyuah Şeyh Rih ve Tel Hışn bölgeleri muhalifler tarafından ele geçirildi.

61 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Halep'in kuzeyindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerine 13-16 Mayıs'ta yaptığı atışlarda 7, koalisyon güçlerinin hava harekatında da 61 DAEŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, TSK, 13-16 Mayıs'ta, Halep'in kuzeyindeki DAEŞ hedeflerine Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryaları ile atış yaptı.

Atışlarda 7 terörist etkisiz hale getirildi, bir havan, bir silah ile iki tahkimli savunma mevzisi imha edildi.

Aynı tarihlerde koalisyon güçlerinin düzenlediği 11 hava harekatında da 61 terör örgütü DAEŞ mensubu etkisiz hale getirildi, 5 silah mevzisi yok edildi.