Özel olarak tasarlanan siper pencereleri sayesinde güvenlik güçlerinin korunaklı bir biçimde reaksiyon gösterebilmesine olanak sağlayan duvar, sahip olduğu yükseklikle karakol içerisine sızmaların engellenmesini ve gerisinde bulunan binaların güvenliğini üst seviyeye çıkarıyor.
Bu duvarlar eğik yapısıyla patlayıcı ve ateşli silahlara karşı daha yüksek direnç sağlarken, piksel tabanlı kamuflaj boyasıyla siper pencerelerinin tespit edilmesini güçleştiriyor.
Projeyle ilgili bilgi veren Sudağ, tavsiye niteliğinde bir tasarım projesi geliştirdiklerini, istendiği takdirde balistik ve fiziksel testler yapıldıktan sonra beton duvarın yapılabileceğini söyledi.
Sudağ, "Bu aslında tavsiye niteliğinde bir proje. Betonun bileşenleri, kimyasal formülü ve proses aşamaları mevcut. Burada farklı olan doğru eğimli oluşu. Açısal olarak eğimli oluşu. Eğim açısı, tam karşısından gelen mermi veya bombalarda kalınlığı aynı olan duvarlara göre dayanıklılığını artırıyor. Önünde su kanalı gibi bir kanal var. O kanal da yüzey alanını artırıyor. O takdirde de şok dalgalarının basıncı azalıyor." dedi.
Projeye yaklaşık 3 ay önce başladıklarını anlatan Sudağ, 2 yıl boyunca üzerinde çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.