ATM farelerine dikkat!

Güvenlik ekipleri, ATM’lere yerleştirilen aparat sayesinde şifreleri çalan sahtekarlara karşı uyardı: ATM’de kamera olabilir. Şifrenizi tuşlarken mutlaka bir elinizle ekranı kapatın...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi :09 Temmuz 2016
ATM farelerine dikkat!

İÇİNDEKİLER

Uzmanlar son yıllarda artan ATM'ye kurulan düzeneklere karşı vatandaşları uyardı. Bursa Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü Başkomiseri Suat Dilber şunları söyledi: "ATM'lere kart kopyalama cihazı takmak suretiyle vatandaşların banka ve kredi kartlarının bir kopyası alınıyor. Daha sonra alınan bu kopyalar çözümlenmek üzere yurt dışında bu işlerde uzman olan kişilere gönderiliyor. Kişinin çalınan kart bilgileri okuna ve kullanılabilir hale getiriliyor. Kartı çalınan vatandaşın kart şifresi de olduğu için yeni üretilen kart bankamatikte kullanılarak hesaplar boşaltılıyor."

TUZAK İKİ PARÇADAN OLUŞUYOR
Tehlikenin oldukça büyük olduğunu belirten Dilber, "Genelde kart kopyalama aparatları 2 parçadan oluşuyor. Birinci parça bankamatik de kartı soktuğumuz alana kamufle edilerek dışarıdan çıplak gözle bakılarak görülmeyecek şekilde takılıyor. İkinci parça ise kişinin şifresini yazarken şifreyi görebilecek şekilde bankamatik üzerine kamera yerleştiriliyor. Vatandaşlar bu gibi tuzaklara düşmemek için şifresini tuşlarken bir elle yazıp diğer elle üzerini kapatması lazım. Şifre dolandırıcıların eline geçmezse kopyaladıkları kartında hiçbir anlamı olmaz. Bankamatikte alışılagelmişin dışında göze bir şey çarparsa hemen ekiplerin bankamatiği kontrol etmesini isteyin" diye konuştu.