Alman Die Welt gazetesinin muhabiri Deniz Yucel, terör örgütü lehine propaganda yapmak ve halkı şiddete teşvik etmek suçlamasıyla 10.5 yıla kadar hapis talebiyle tutuklandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, mahkemenin tutuklu yargılama kararını "üzücü" olarak nitelendirirken, Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ise Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne alınmayacağı tehdidinde bulundu. Yücel'in çalıştığı Die Welt gazetesinin sahibi Axel Springer ise Berlin'de bulunan binasının çatısına "Deniz'e özgürlük" anlamına gelen "#freedeniz" pankartı asarken, tutuklamaya karşı gösteriler düzenlendi. Berlin'deki gösteriler
muhalif Türkler'in katılması için yoğun bir şekilde duyuruldu. ÇARESİZCE İNSAN ARADILAR Ancak gösteriye Türkler'in gelmemesi Alman medyasını şaşırttı. Televizyoncular Berlin'in Türkler'le dolu Kreuzberg semtinde Yücel'in tutuklanmasını kınayacak tek bir Türk vatandaşı bile bulamadı. Türkiye'ye karşı muhlaif sözler söylemesi umuduyla birçok Türk'e mikrofon uzatan Alman televizyoncular, aradıklarını bulamadı. Röportajlarda sadece bir Türk "
Tutuklanması iyi olmadı. Ancak Erdoğan'ın Türkiye için yaptıklarını Almanlar görmüyor" dedi.
TERÖR PROPAGANDASI Hürriyet'in Alman ortağı Axel Springer'e bağlı Die Welt'te çalışan Deniz Yücel, terörist Cemil Bayık'la röportaj yapmıştı.
KARAR SİYASİ DEĞİL Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya'nın Die Welt gazetesinin Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasıyla ilgili kararı bağımsız Türk mahkemesinin verdiğini ve kararın siyasi olmadığını belirterek, bu konuda itiraz başvurularının bulunduğunu dile getirdi. Bozdağ, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile Fransa'da düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin konuyla ilgili sorusu üzerine, "
Söz konusu kişiyle ilgili kararı bağımsız Türk mahkemesi vermiştir. İtiraz hakları mevcuttur, itiraz başvuruları da vardır... Karar siyasi değildir" diye konuştu.
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN