Tesadüfen vahşet

Sınıf arkadaşı Emir Taş’ın boğazını kesen B.K. yoğun bakımdan çıktı. İfadesi alınan liseli genç, “Emir’i tesadüfen öldürdüm. Hakkımdaki iddialar yalan” dedi

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Tesadüfen vahşet
Rize'nin Pazar İlçesi'nde sınıf arkadaşını derste bıçaklayarak öldürdükten sonra kendisini ağır yaralayan lise öğrencisi tutuklandı. Korkunç olay 21 Mart günü Pazar Fen Lisesi'nde meydana gelmişti. Lise öğrencisi 16 yaşındaki B.K., sınıfta bir anda cebinden çıkardığı bıçağı ön sırada oturan Emir Taş'ın (16) boynuna sapladı. Ardından kendi boğazını kesti. Hastaneye kaldırılan Taş, hayatını kaybetti. Durumu ağır olan B.K. ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

BIÇAĞI 5 LİRAYA ALDI
Psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen B.K.'nın arkadaşlarına, "Bugün okulda sınavlar iptal olacak. Kendimi öldüreceğim, giderken yanımda en yakın arkadaşımı da götüreceğim" dediği iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre ise B.K.'nın kendisine lakap taktığı gerekçesiyle daha önce tartıştığı Emir Taş'ı bıçakladığı öne sürüldü. Hayati tehlikeyi atlatan B.K. yoğun bakım ünitesinden çıkarıldı. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan liseli genç, hakkındaki iddiaları yalanladı. B.K., olayın tesadüfen gerçekleştiğini ve sınıf arkadaşı Emir Taş'ı planlayarak öldürmediğini söyledi. Cinayette kullandığı bıçağı 5 liraya satın aldığını ve sınıf arkadaşlarıyla kurdukları 'WhatsApp grubu' dışında hiçbir grupla yazışmadığını belirttiği, marjinal gruplara üye olduğu suçlamasını da reddettiği öğrenildi. İfadesinin ardından cezaevine gönderilen B.K'nın sağlık sorunları nedeniyle tekrar hastaneye kaldırıldığı, tedavisine mahkum koğuşunda devam edildiği belirtildi.



Arkadaş kurbanı olan Emir Taş kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti


B.K.'nın 'Testere' oyununun bağımlısı olduğu belirtildi. Bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takan B.K.'nın çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.



Cinayeti sosyal medyadan duyurmuştu