Sahte senet skandalına imza atan Mansur Yavaş yargıda aklanan Hüseyin Erdoğan'ı hedef gösterdi!

HDP, CHP ve İP’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş 'sahte senet düzenlediği' iddiaları üzerine tertip ettiği basın toplantısında skandal bir açıklamaya imza attı. Yavaş, savcılığın duvara ‘Biji Mansur Yavaş’ yazdığı iddia edilen kişinin Hüseyin Erdoğan olmadığına ilişkin verdiği takipsizlik kararına rağmen Erdoğan’ı bugün yeniden hedef gösterdi. Tartışmayı siyasi bir boyuta çekmeye çalışan Mansur Yavaş, hakkında kesinleşmiş mahkeme kararlarına da açıklık getiremedi.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :12 Mart 2019 , 13:56 Güncelleme Tarihi :12 Mart 2019 , 14:48
Sahte senet skandalına imza atan Mansur Yavaş yargıda aklanan Hüseyin Erdoğan’ı hedef gösterdi!

İÇİNDEKİLER

CHP, İP ve HDP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, hakkındaki sahte senet düzenlediği gerekçesiyle ceza aldığı haberleri üzerine tertiplediği basın toplantısında bir skandala imza attı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Malazgirt Bulvarı'ndaki bir köprü altına Kürtçe 'Biji Mansur Yavaş' yazılmış ve CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener bu yazıyı Ankara Belediyesi'nin bir şirketinde Genel Müdür yardımcısı olarak çalışan Hüseyin Erdoğan'ın yazdığını iddia etmişti.

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ
İkili, Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili yürüttüğü soruşturmayı dün itibari ile tamamladı. Hüseyin Erdoğan hakkında 'Seçim kanununa muhalefet', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçları kapsamında takipsizlik kararı verdi.

Takipsizlik kararında olay yerini gören kameralarda yapılan incelemede, şikâyete konu yazıyı yazan kişinin kimliğinin tespit edilemediği belirtildi. Kararda, 'Şikâyete konu yazının şüpheli tarafından yazıldığına ilişkin dosyaya yansıyan yeterli şüpheli bulunmadığı anlaşılmıştır' denildi.

YENİDEN 'BELEDİYE ÇALIŞANI' DEDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu kararına rağmen Mansur Yavaş bugün 'sahte senet düzenlediği' iddialarına cevap vermek üzere düzenlediği basın toplantısında yazıyı yazan kişinin Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğunu iddia etti. Yavaş şu ifadeleri kullandı: "Aday olmamdan itibaren asılsız iddiaları ile seçmen nezdinde itibarımı zedelemek istediler. Duvarlara yazılan yazı hakkında da derhal şikâyetçi oldum. Anketlerde önde çıkınca PKK ile irtibatımız olduğu algısını yaydılar. Yazan belediye çalışanı çıktı."

YARGIDA AKLANAN MÜDÜRÜ HEDEF GÖSTERDİ!
Mansur Yavaş'ın savcılığın hakkında takipsizlik kararı verdiği Hüseyin Erdoğan'ı yargı kararına rağmen halen hedef göstermesi dikkatlerden kaçmadı.SABAH

İŞTE MANSUR YAVAŞ'IN SAHTE SENET SKANDALINDA CEVAP VEREMEDİĞİ SORULAR...

1 - Sahte bir senedi icra takibine koymanız nedeniyle para cezası ve kötü niyet tazminatına çarptırıldığınıza dair Yargıtayca onanmış bir mahkeme kararı olduğu doğru mudur?

2 - İhtilaflı olduğunuz Necmettin Kesgin ile ne tür bir alacak verecek ilişkiniz oldu. Aranızda bir avukatlık sözleşmesi veya bir mal ve hizmet alımı sözleşmesi yaptınız mı? Bu alacak verdiğiniz hangi hizmetin karşılığıdır?

3 - Necmettin Kesgin isimli vatandaş, daha önce yakın arkadaş olduğunuzu söylüyor. Bunun birçok şahidi olduğunu ifade ediyor; Madem ben bu kadar kötü bir insanım niçin benimle bu kadar yakın dostluk kurdu. Aramızdaki dostluk benden haksız yere para tahsil etmek istemesiyle bozuldu. Beni uzun zaman telefon mesajlarıyla tehdit etti diyor. Buna ne diyorsunuz?

4 - Yargıtayda iş takibi yaptığınız iddia ediliyor. Kimin için yaptınız? Samaş mı Necmettin Kesgin mi?

5 - Ortada iki senetten bahsediliyor. Gerçek olduğu bilinen senette asıl muhatabın Samaş olduğu anlaşılıyor, ki asıl senet olarak icraya koyduğunuz senetin ilk muhatabı ve cirantaları Samaş şirketleridir. Neden Samaş şirketini değil de Necmettin Kesgin'in üzerine gitmek istediniz ve bunu sahte olduğu mahkemece tescil olunan bir senet üzerinden yaptınız?

6 - Bazı dava dosyalarında avukatlarınızın verdiği dilekçelerde bizim borçlumuz Samaştır, Necmettin Kesgin ile bir ilgimiz yoktur, alacağımız yoktur beyanlarınız doğru mudur? Bu ikrarınız doğruysa neden sadece Necmettin Kesgin hakkında icra takibi yaptınız? Samaş hakkında niçin yapmadınız?

7 - Samaş'tan olan alacağınızı tahsil ettiniz mi veya ibralaştınız mı?

8 - Tahsil veya ibralaşma varsa bununla ilgili serbest meslek makbuzunuz var mıdır ve buna ilişkin kanuni vergi ödemelerinizi yaptınız mı? Ne kadar vergi ödediniz?

9 - Yanınızda sekreter olarak çalıştırdığınız ve ceza davasında şahit olarak dinlenen kadın beyanında 2013'ten bu yana çalıştığını ileri sürmektedir, bu kadın iş yerinde ne zaman çalışmaya başlamıştır? Bu kadının sizin yanınızda çalıştığını söylediği tarihlerde bir taşeron şirketin yemekhanesinde çalıştığı doğru mudur?

10 - Alacağınız ne kadardır ve bu alacağınızı hangi senet temsil etmektedir? Sahte senet mi yoksa tahsile koyduğunuz zaman aşımına uğrayan başka bir senet mi?

11 - Hakkınızda açılan davada görevi kötüye kullanma suçundan mükerrer tahsilat yapmaya çalıştığınız ileri sürülmektedir bu doğru mudur? Borcunuz olmadığını söylediğiniz bir kişiden aynı konuyla ilgili neden 2. kez senet aldınız ve aynı bedelli iki senedi neden icraya koydunuz?

12 - Necmettin Kesgin'e ait bilgisayarın sizde olduğu ve bu bilgisayarda bulunan görüntülerden dolayı Necmettin Keskin'i tehdit ettiğiniz iddia ediliyor. Bu bilgisayar halen sizde mi? Necmettin Kesgin'e ait ise size nasıl ve hangi yollarla ulaştı.

13 - Yaşadığınız hukuki süreçlerden, CHP yönetiminin adaylık belirleme sürecinde bilgisi var mıydı?

14 - Ankara 1. İcra Hukuk Mahkemesi'nin 2015/589 esas, 2016/79 karar numaralı dosyasında, 329 bin 736 lira "kötü niyet" tazminatı ve 164 bin 868 lira alacağa istinaden de para cezası verilmesi de mi yalan?

15 - Bu dosyanın 27 Şubat 2016 tarihli gerekçeli kararında "Delillerin tartışılması ve değerlendirilmesi" sonucu yaptığın hukuksuzluklar sabit görülmedi mi? Bu da mı yalan?

.