15 Ağustos Perşembe yarın mesai başlayacak mı? Banka, PTT, eczane, sağlık ocakları noter, kargo trafik tescil ne zaman açılacak?

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü... Banka, PTT, eczane ve sağlık ocaklarında işleri olanlar bu kurumların açık olup olmadığını sorguluyor. İşte konuya ilişkin bilgiler... Kurban Bayramı için 5 gün tatil imkanı doğdu. Perşembe günü tüm kurumlar normal mesailerine devam edecek. Öte yandan banka, PTT, eczaneler yarın da kapalı olacak. Nöbetçi eczaneler hizmet verirken sağlık ocaklarının eğer acil bölümleri varsa açık olacak. Tüm resmi ve özel kurumlar 15 Ağustos Perşembe günü normal mesailerine devam edecek.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :14 Ağustos 2019 , 09:39 Güncelleme Tarihi :14 Ağustos 2019 , 09:39
15 Ağustos Perşembe yarın mesai başlayacak mı? Banka, PTT, eczane, sağlık ocakları noter, kargo trafik tescil ne zaman açılacak?

İÇİNDEKİLER

Kurban Bayramı'nın bitmesine az bir süre kala vatandaşlar banka, PTT, eczane, sağlık ocakları noter, kargo trafik tescil ne zaman açılacak gibi soruları sormaya başladılar. Bayram dolayısı sebebiyle banka, PTT, eczane, sağlık ocakları noter, kargo trafik tescil çalışmıyor ve vatandaşlar acil işlerini yapamıyor. Perşembe günü tüm kurumlar normal mesailerine devam edecek. Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur.

BAYRAMDA BANKA, PTT, ECZANE VE SAĞLIK OCAĞI AÇIK MI?

Kurban Bayramı için 5 gün tatil imkanı doğdu. Perşembe günü tüm kurumlar normal mesailerine devam edecek. Öte yandan banka, PTT, eczaneler yarın da kapalı olacak. Nöbetçi eczaneler hizmet verirken sağlık ocaklarının eğer acil bölümleri varsa açık olacak. Tüm resmi ve özel kurumlar 15 Ağustos Perşembe günü normal mesailerine devam edecek.

İSTANBUL'DAKİ NÖBETÇİ NOTERLER NEREDE?

Türkiye Noterler Birliği, internet üzerinden nöbet tutacak noterlikleri ilan ediyor. Haberimiz içerisinde bulunan link üzerinden nöbetçi noter sorgulamasını yapabilirsiniz.

NÖBETÇİ NOTER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

NÖBETÇİ ECZANELER NEREDE?

Eczaneler Arife günü kapalı olacak ve sadece nöbetçi eczaneler hizmet verecek. Haberimizin en alt kısmında nöbetçi eczaneleri görebilirsiniz. Bayram boyunca da sadece nöbetçi eczaneler görev yapacak. Nöbetçi eczanelerin görev saati 24 saattir. Sabah 09.00'da başlayan nöbet bir sonraki gün aynı saate kadar devam eder. Arife ve Bayram boyunca nöbetçi eczaneler görev yapacak. Arife günü içinde resmi tatil olması nedeniyle eczanelerin açık olmayacağını söylemekte yarar var. Perşembe günü itibariyle tüm resmi kurumlar hizmet vermeye devam edecek. Tüm eczanelerde 15 Ağustos tarihi itibariyle hizmet vermeye kaldığı yerden devam edecek.

NÖBETÇİ ECZANELER İÇİN TIKLAYINIZ

Bankalar temel olarak Borsa İstanbul'a bağlı oldukları için, Borsa İstanbul'un tatil olup olmadığı günlere göre değişiklik gösterecek. Borsa İstanbul'un bayram süresince çalışma günleri şu şekilde olacak;

11 Ağustos PazarKurban Bayramı 1. Gün: Kapalı

12 Ağustos PazartesiKurban Bayramı 2. Gün: Kapalı

13 Ağustos SalıKurban Bayramı 3. Gün: Kapalı

14 Ağustos ÇarşambaKurban Bayramı 4. Gün: Kapalı

Bayramın resmi tatil olması dolayısıyla banka şubeleri, PTT, hastane poliklinikleri, belediyeler, nüfus müdürlürleri ise 15 Ağustos Perşembe günü itibariyle hizmet verecek.

KURBAN BAYRAMI NEDİR?

Kurban gerek fert gerekse toplum açısından çeşitli yararlar taşıyan malî bir ibadettir. Kişi kurban kesmekle Allah'ın emrine boyun eğmiş ve kulluk bilincini koruduğunu canlı bir biçimde ortaya koymuş olur. Müminler her kurban kesiminde Hz. İbrâhim ile oğlu İsmâil'in Cenâb-ı Hakk'ın buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hâtırasını tazelemiş ve kendilerinin de benzeri bir itaate hazır olduğunu simgesel davranışla göstermiş olmaktadır. Kurban toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutar, sosyal adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunur. Özellikle et satın alma imkânı hiç bulunmayan veya çok sınırlı olan yoksulların bulunduğu ortamlarda onun bu rolünü daha belirgin biçimde görmek mümkündür. Zengine malını Allah'ın rızâsı, yardımlaşma ve başkalarıyla paylaşma yolunda harcama zevk ve alışkanlığını verir, onu cimrilik hastalığından, dünya malına tutkunluktan kurtarır. Fakirin de varlıklı kullar aracılığıyla Allah'a şükretmesine, dünya nimetinin yeryüzündeki dağılımı konusunda karamsarlık ve düşmanlıktan kendini kurtarmasına ve kendini toplumunun bir üyesi olarak hissetmesine vesile olur.