Akşam ezanı vakti bugün saat kaçta? Kandil orucu Diyanet 27 Şubat il il imsak vakitleri

Akşam ezanı vakti bugün saat kaçta? Müslümanlar için oldukça önemli olan Regaib Kandili'nin gelmesiyle birlikte imsak saatleri de önem kazandı. Üç ayların başlaması ve Regaib Kandili'nin de gelmesi ile Müslüman vatandaşlar oruç tutmak istiyor. Bugün kandilde oruç tutacak olanlar dün gece sahur yaptı. Sahura kalkanlar imsak saatlerini araştırmaya başladı. Regaip Kandili belirttiğimiz gibi üç ayların aynı zamanda başlangıç müjdecisidir ve oruç tutulur. Bir gelenek olarak öteden beri bu geceler ihya ediliyor. Bugünlerin gündüzünde oruç tutulurken özel olarak bir ibadet şekli ise yoktur. İl il imsak vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. İşte sahur vakitleri

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Şubat 2020 , 10:14 Güncelleme Tarihi :27 Şubat 2020 , 10:14
Akşam ezanı vakti bugün saat kaçta? Kandil orucu Diyanet 27 Şubat il il imsak vakitleri

İÇİNDEKİLER

Bu gece akşam ezanı saat kaçta? sorusunun yanıtı yoğun olarak araştırılıyor. Bugün 27 Şubat günü Regaib Kandili idrak ediliyor. Kandil günü oruç tutmak isteyenler, dün gece sahura kalktı. Oruç tutmak isteyen vatandaşlar imsak saatlerini araştırmaya başladı. İmsak saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanıyor. İşte 27 Şubat il il imsak vakitleri... İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" habercisi kabul edilen Regaip Kandili, 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. Regaib Kandili, Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir

REGAİB KANDİLİ CEP TELEFONU WHATSAPP MESAJLARI ----

REGAİP KANDİLİ İBADETLERİ VE FAZİLETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ ---

REGAİP KANDİLİ İÇİN BUNU YAPIN ---

REGAİP KANDİLİ SEVGİLİYE EŞE DOSTA MESAJLAR İÇİ TIKLAYINIZ ---

KANDİL GECESİ NE OLUR? TIKLA ÖĞREN ---

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İSTANBUL AKŞAM EZANI VAKTİ

27 Şubat 2020 Perşembe günü İstanbul için aksam ezanı vakti 18:58'dir.

İZMİR AKŞAM EZANI VAKTİ

27 Şubat 2020 Perşembe günü İzmir için aksam ezanı vakti 19:08'dir.

ANKARA AKŞAM EZANI VAKTİ

27 Şubat 2020 Perşembe günü Ankara için aksam ezanı vakti 18:44'dir.

DİYANET İL İL İMSAK VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

BUGÜN KANDİL Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan takvime göre bugün Regaip Kandili'dir.

REGAİB KELİME ANLAMI NEDİR?

Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur. Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir.

ÜÇ AYLARDA NE ZAMAN ORUÇ TUTULUR?

Recep ayında dini hayatta önemli yeri olan iki mübarek gece bulunuyor. Bunlardan biri recep ayının ilk cuma gecesine denk gelen Regaip, diğerinin de yine bu ayın yirmi yedinci gecesine denk gelen Miraç Kandili'dir. Bir gelenek olarak öteden beri bu geceler ihya ediliyor. Bugünlerin gündüzünde oruç tutulurken özel olarak bir ibadet şekli ise yoktur.

Üç ayların ikincisi ise şaban ayıdır. Hz. Peygamber, bu ayı 'Ümmetimin ayı' olarak ifade etmiştir. Hz. Ayşe validemiz 'Peygamberimiz şaban ayında bazen o kadar oruç tutarlardı ki biz Peygamber şaban ayının tamamını oruçlu geçirecek zannederdik. Bazen de bu kadar tutmazlardı' derdi.

Din adamları, bu gecelerde kaza namazları kılınabileceğini, Kur'an okunabileceğini, tövbe edilebileceğini vurgulayarak Kadir Gecesi'nin ise bu aylardan ayrı olarak Kur'an-ı Kerim'de bildirildiğine işaret ediyor. Bu aylarda, her ayın 13, 14, 15'i, ayın dolunay şekliyle olduğu günlerde oruç tutmak da Peygamberimizin sünnetleri arasındadır. Nafile ibadet olduğu için gücü yetenler oruç tutabilirler, Kur'an-ı Kerim'i daha çok okuyabilirler, çevrelerine, fakir fukarayı daha çok gözeterek yardımda bulunabilirler.

Önemli olan bütün bu ibadetleri, Hz. Peygamber'in bize gösterdiği ölçüler içinde yapmak gerekir. İslam, her türlü bidat ve hurafeyi yasaklamıştır. Bizim her konuda ibadetleri yerine getirirken örneğimiz Peygamber Efendimizdir. Bu aylarda işte 'Kandil gecesinde şu kadar namaz, şu kadar zikir, şu kadar tesbihat' gibi ifadeler doğru değil. Resulullah bu gecelerde bol bol ibadet etmiş. Özel bir ibadet şekli yoktur, Peygamberimiz nasıl ihya ettiyse biz de öyle ihya edeceğiz. Peygamberimiz mümkün olduğu kadar oruçla, Kur'an-ı Kerim okuyarak bu ayları ihya etmiştir.

REGAİB KANDİLİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

İslam aleminde rahmeti ve bereketi bol "üç ayların" habercisi kabul edilen Regaip Kandili, 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. Regaib Kandili, Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

ORUÇ İBADETİ

"Oruç sırf Benim rızâm için edilen bir ibâdettir. Onun mükâfatını da Ben veririm..." Hadîs-i Kudsî

ORUÇ NEDİR?

Oruç, imsak vakti dediğimiz fecr-i sâdık (ikinci fecir) zamanından güneşin batışına kadar geçen süre içinde hiçbir şey yememek, içmemek, cinsî muamelede bulunmamak demektir.

Oruç, kelime olarak, Farsçadan Türkçeye girmiş bir isimdir. Kelimenin aslı "ruze"dir. Türkçede "oruze" şeklinde kullanılırken, zamanla "oruç" hâlini almıştır. Arapçadaki karşılığı savm ve siyâm kelimeleridir.

Oruç tutmaya imsâk de denir. İmsâk, nefsi, meylettiği şeylerden uzak tutmak, onları yapmamak mânasındadır. İmsâkin mukabili iftar kelimesidir ki, oruç açmak, oruç bozmak mânalarına gelir.

İMSAK VAKTİ NEDİR?

Sözlükte "kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak" anlamlarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilişki ve diğer orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakin zıttı iftardır. Halk arasında ise "imsak" oruç tutmaya başlanan fecr-i sadığın oluştuğu vakit anlamında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir. Sabah namazının ilk vakti ve oruç tutacak kimse için imsak yani oruca başlama vakti fecr-i sâdığın doğuşu iledir.