Koronavirüs araştırmasında dikkat çeken 3 saat detayı!

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı teyakkuza geçiren yeni tip koronavirüs toplamda 244 bin 517 kişiye bulaştı. Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı. İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı Çin’i aşarak 3 bin 405 oldu. Koronavirüsle ilgili ABD’de bir araştırma yapıldı. Araştırmanın raporunda 3 saat detayı ise dikkat çekti. İşte tüm detaylar….

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :20 Mart 2020 , 10:43 Güncelleme Tarihi :20 Mart 2020 , 10:52
Koronavirüs araştırmasında dikkat çeken 3 saat detayı!

Dünyada onlarca ülkede görülen ve DSÖ tarafından küresel salgın olarak ilan edilen yeni tip corona virüsü hakkında son dakika haberleri peş peşe geliyor. 20 Mart itibarı ile salgında son durum rakamları teyit edildi. Dünya genelinde 244 bin 517 kişide corona virüsü tespit edildi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 10 bin 30 kişi olarak açıklandı. Salgının Avrupa'daki merkez üssü İtalya'da hayatını kaybedenlerin sayısı Çin'i aştı! Ülkede yaklaşık 60 milyon kişi karantina altında tutulurken koronavirüs salgını bir türlü kontrol altına alınamıyor.

CORONA VİRÜSÜ RAPORU ORTAYA ÇIKTI
ABD'de yapılan bir araştırmada, yeni tip corona virüsü (Covid-19) hakkında çarpıcı bir gerçek ortaya çıkartıldı. Araştırmada, virüsün yayılma yollarına değinilirken corona virüsün şifresi tamamen çözüldü!

Ulusal Sağlık Enstitüleri (NIH), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Princeton Üniversitesi ve UCLA'dan araştırmacılar tarafından yapılan ve The New England tıp dergisinde yayınlanan araştırmada, virüsün, öksürük veya hapşırık sonrası havada damlacıklar halinde üç saate kadar kalabildiği belirlendi.

Araştırmada, virüsün, plastik ve paslanmaz çelik gibi yüzeylerde 2 ila 3 güne kadar, kartonda 24 saate kadar ve bakır üzerinde sadece dört saate kadar yaşayabildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

ARAŞTIRMADA ENFEKTE HASTAYI TAKLİT EDEN CİHAZ KULLANILDI
Bilim adamlarının, virüsün ev veya hastane ortamlarındaki yüzeylerde ne kadar süre bulaşıcı kaldığını, enfekte olmuş bir hastayı öksürme, hapşırma veya nesnelere dokunma şeklinde taklit eden bir cihaz kullanarak tespit ettikleri kaydedildi.

Bilim insanları, virüsün havada ve yüzeylerde kalış süresine göre enfekte etme yeteneğini de zamanla keskin bir şekilde kaybettiği bilgisini paylaştı.