Koronavirüs döneminde oruç tutarken bunlara dikkat!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte dünya genelinde müslümanlar oruç ibadetlerine başladı. Ancak Ramazan ayı bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde yaşanıyor. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması çağrılarının sıklıkla yinelendiği bu dönemde oruç tutanlar nelere dikkat etmeli? Vücudun direnç kaybetmemesi için sahur ve iftarda neler tüketilmeli, nelerden uzak durulmalı? İşte cevaplar...

Ramazan ayında sağlıklı oruç tutulmasıyla ilgili tavsiyelerde bulunan Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Merve İşeri Uzunoğlu,"Sahur ve iftarda yapılan en büyük hatalardan biri pide, ekmek, pilav gibi nişastalı gıdaların gereğinden fazla tüketimidir.Çinko kaynaklı balık ise aynı zamanda iyi bir D vitamini kaynağıdır.Bu pandemi sürecinde erişilebildiği takdirde düzenli tüketilmesi oldukça faydalı olacaktır" dedi.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.