Sakura nedir, ne demek? Japonca'da "sakura" kelimesi ne anlama geliyor?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hizmete açtığımız, açmak üzere olduğumuz hastane ve personelle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Başakşehir Hastanesi'ni Japonya Başbakanı ile açıyoruz. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak ismini belirledik. Çam bizi Sakura Japonya'yı temsil etmesini istedik." ifadelerini kullandı. Vatandaşlar bu kapsamda sakura ne demek sorusuna yanıt arıyor. Peki, Japonca'da "sakura" kelimesi ne anlama geliyor?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :18 Mayıs 2020 , 19:26 Güncelleme Tarihi :18 Mayıs 2020 , 19:44
Sakura nedir, ne demek? Japonca’da sakura kelimesi ne anlama geliyor?

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı 15.30'da başladı. Toplantının ardından Başkan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında, "Hizmete açtığımız, açmak üzere olduğumuz hastane ve personelle sağlık altyapımızı daha da güçlendiriyoruz. Başakşehir Hastanesi'ni Japonya Başbakanı ile açıyoruz. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak ismini belirledik. Çam bizi Sakura Japonya'uı temsil etmesini istedik." dedi. Peki, sakura nedir, ne demek? Japonca'da "sakura" kelimesi ne anlama geliyor?

SAKURA NEDİR, NE DEMEK? JAPONCA'DA "SAKURA" KELİMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Sakura (Latince: Prunus serrulata; Japonca: 桜 veya 櫻; さくら; Türkçe: Kiraz çiçeği), Prunus cinsinden birkaç ağacın herhangi birinin çiçeğidir. Sakura Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olup Japonya'nın ulusal simgelerinden biridir.

SAKURA ÇİÇEĞİ HAKKINDA

Japon psikolojisi üzerindeki etkisini sakura'dan daha iyi temsil eden bir şey olamaz.

Çiçekleri ağır ağır açar ama çok çabuk dökülür. Hem hayatın başlangıcını yani baharı müjdeler, hem de kaçınılmaz sonunu simgeler. Japonya'da baharın müjdecisi olmasına rağmen, daha solmadan en güzel halindeyken dallarından düşmesi sebebiyle edebiyatta ölüm ile yaşamın birlikteliğini ifade eder.

Ağaç, Japon kültüründe mükemmel güzelliği ve aynı zamanda hızlı, acısız ölümü ifade eder. Bir şeyin hem üstün güzellik hem de hızlı şekilde ölmeyi nasıl aynı anda sembolize ettiği sorusunun cevabı ise Japon kültürünün ölüme bakış açısında saklıdır.

Bu çiçek martın son haftası ile nisanın ilk haftası açar ve Japonya'da bu dönem kutsal sayılır. Öyle ki hava durumundan sonra bir de "Sakura Durumu" verilir. Çiçeklerin açtığı bu dönem Japonya'nın en çok turist kabul ettiği dönemdir.