2020 YKS sınav yorumları! YKS TYT Türkçe Matematik soruları nasıldı? Bu TYT zor muydu kolay mıydı? İşte YKS yorumları...

2020 YKS sınav yorumları! YKS TYT Türkçe Matematik soruları nasıldı? Bu yıl TYT zor muydu kolay mıydı? YKS TYT sınavının sona ermesinin ardından gözler YKS yorumlarına çevrildi. Öğrenciler sosyal medyada yapılan yorumları merakla araştırıyor. Sınavın sürprizi ise şarkıcı Mabel Matiz'le ilgili sorulan soru oldu. Sosyal medyada Mabel Matiz sorusu gündem oldu. Peki, YKS sınav yorumları nasıl? Sınav yorumlarına göre öğrenciler Türkçe bölümünün zorlayıcı olduğundan bahsediyor. Bazı öğrencilerse bu bölümün çok kolay yapılabildiğini savunuyor. İşte YKS TYT sınav yorumları 2020!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :27 Haziran 2020 , 15:09 Güncelleme Tarihi :27 Haziran 2020 , 17:27
2020 YKS sınav yorumları! YKS TYT Türkçe Matematik soruları nasıldı? Bu TYT zor muydu kolay mıydı? İşte YKS yorumları...

İÇİNDEKİLER

Bu yıl TYT zor muydu kolay mıydı? YKS TYT sınav yorumları 2020! TYT Matematik Türkçe soruları zor muydu? Milyonlarca öğrencinin giriş yaptığı 2020 YKS TYT sınavı 27 Haziran sabahı yapıldı ve tamamlandı. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte gözler YKS TYT sınav yorumları için çevrildi. Öğrencilerin yorumları genel olarak Türkçe testi üzerinden oldu. Birçok öğrenci Türkçe testinin zor olduğunu ve yetişmediğini belirtiyor. Peki, bu yıl YKS TYT zor muydu? YKS TYT sınav yorumları haberimizde!

YKS TYT SINAV YORUMLARI 2020!

-Mabel Matiz sorusunda horlamaya başlamıştım

-Mabel Matiz Neden?

-Sınavda mabel matiz sormuşlar bilseydim magazinden çalışırdım

-Adın her yerde el salla ünlü oldun

-Lan Mabel Matiz'in Türkçe sorularında ne işi vaaarrrrr

-Türkçe sorularından birini kadraj magazin hazırladı herhalde mabel matiz ne alaka

Kısa bir bilgi paragrafı vardı bir soruda şarkılarının tarzını sorduğu diğer soruda "Fırtınadayım'dan" bir söz, "gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil" sözünde anlatılmak istenen nedir? şıklara göre doğru bir cevap işaretledik ama senden de anlamını bekleriz Mabel Matiz

Mabel Matizin maya adlı albümünün geçmişini ve tarihini de öğrenmiş olduk.

Mabel matiz dinlemedim diye iki Türkçe sorusu gitti.

Mabel Matiz'li soruları gözlerimden kalpler çıka çıka yaptım ve evet maya albümü bir başyapıttır

Sınavın zorluğunu soranlar olmuş matematik ortalamaydı, sosyalde bir kaç soru hariç gözüm kapalı yaptım, fen ise standart TYT feniydi.

Türkçe sorularının felsefe sorusu gibi oluşu yüzünden 45 soru felsefe çözmüşüm gibi hissediyorum

Sınavda tek bildiğim konu Mabel Matiz'in albümü oldu

Ceydalı matematik sorusu yanlış değil mi ya

Türkçe Türkçe değil destan mübarek bu kadar paragraf da koyulmaz ya

Türkçe paragraflar çok uzundu yetişmedi.

Matematik geneli kolay, Türkçe hafif zordu

Sınavın zorluğunu soranlar olmuş matematik ortalamaydı, sosyalde bikaç soru hariç gözüm kapalı yaptım, fen ise standart tyt feniydi.

Matematikten sadece mantık sorularını yaptığım için kolay zorluğuna bakamadım ama göz gezdirdiğim kadarıyla kolaydı beklediğimiz kadar zor değildi Türkçe biraz zorladı

Türkçe de Sezen Aksu'ya ve Mabel Matize rastlamak şahane olaydı.

HANGİ TESTTEN KAÇ NET YAPMAK GEREKİYOR?

TYT'de 150, AYT'de ise 180 barajını geçmeden herhangi bir programı tercih edemiyorsunuz. Üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir. 2019 YKS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin TYT-AYT testlerinde yaptıkları ve yerleşen son kişinin netleri ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu net sihirbazı oluşturuldu.

Gerçek verilere dayanan Net Sihirbazı yerleşen son kişinin net değerleri doğrudan 2019'da lisans/önlisans programlarına yerleşen son kişinin TYT-AYT'deki net sayıları kullanılarak belirlendi.

Yerleşen son kişinin Netleri belirlenirken, lisans programlarında genel kontenjana yerleşen son kişinin, önlisans programlarında ise TYT-AYT puanı ile yerleşen son kişinin Netleri dikkate alındı. (Okul birincilerinin ve Engelli/Tübitak ek puanlıların netleri dışında).

TYT PUAN HESAPLAMA:

Türkçe= 3,3 Matematik= 3,3 Sosyal= 3,4 Fen= 3,4 ile çarpıp çıkan sonuca ÖSYM'nin her adaya verdiği 100 taban puan ve OBP'yi ekleyerek (OBP hesabı için diploma notunu 0,6 ile çarpmak yeterli. Örn: 80×0,6=48) TYT yerleştirme puanı hesaplanabilir. 150 barajı için hesap yapılıyorsa, OBP eklenmeden hesap yapılmalıdır.

AYT PUAN HESAPLAMA:

YÖK testlerin alanlara göre etki oranlarını açıkladı. Puan hesabı yaparken biz bu etki oranlarını da kullanarak 1 netin getirisini yani katsayısını bilmeliyiz. TYT için herkese aynı etki ve oranlar geçerli bu yüzden tek bir TYT hesaplaması yapalım ve AYT için her alanı ayrı değerlendirelim. TYT kısmı için netlerinizi: Türkçe= 1,32 Matematik= 1,32 Sosyal Bilimler= 1,36 Fen Bilimleri= 1,36 ile çarpın.

SAYISAL: AYT için netlerinizi Matematik= 3 Fizik= 2,85 Kimya= 3,07 Biyoloji= 3,07 ile çarpın.

EŞİT AĞIRLIK: AYT için netlerinizi Matematik= 3 Edebiyat= 3 Tarih-1= 2,8 Coğrafya-1= 3,33 ile çarpın.

SÖZEL: AYT için netlerinizi Edebiyat= 3 Tarih-1= 2,8 Coğrafya-1= 3,33 Tarih-2= 2,91 Coğrafya-2= 2,91 Felsefe= 3 Din Kültürü= 3,33 ile çarpın.

DİL: AYT için netlerinizi Dil sınavındaki her netinizi 3 ile çarpın.

Bulduğunuz her sonuçlara ÖSYM'nin her adaya verdiği 100 taban puanı ve OBP'yi ekleyin. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesabı için, diploma notunuzu 0,6 ile çarpabilirsiniz. Örn: 85×0,6=51. Böylelikle YKS Yerleştirme Puanınıza hesaplamış olursunuz.

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAKTIR?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.