GÜNCELLENDİ! YKS taban ve tavan puanları 2021 - YKS ÖSYM 2-4 yıllık üniversite taban-tavan puanları ve yüzdelik dilimleri tıkla öğren

2021 YKS taban ve tavan puanları arama motorunda araştırılıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)'nin sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla erişime açılan kılavuz, bugünden itibaren 26 Temmuz'a kadar yayımda olacak. Adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

2021 YKS taban ve tavan puanları açıklandı. YKS sonuçları erişime açıldı. Adayların beklediği günden önce açıklanması sürpriz oldu. Sonuçlar açıklandıktan sonra 2021 YKS taban ve tavan puanları belli oldu mu? diye araştırılmaya başladı. 2 yıllık ve 4 yıllık üniversitelerde eğitim görecek olan öğrenciler üniversitelerin taban ve tavan puanlarını merak ediyor. 2020 YKS taban ve tavan puanlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler

YKS TABAN VE TAVAN PUANLARI 2021

ÖSYM tarafından yapılan son dakika açıklamasında YKS tercih kılavuzu yayınlanlanacak Bu kılavuzla beraber tablolar halinde puan detayları da erişime açılacak.

TABAN TAVAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

YÖK Atlas tarafından yayımlanan tercih robotunda lisans ile ön lisans bölümleri ayrı sayfalarda öğrencilere sunuldu.

Lisans tercih robotu için TIKLAYIN

Ön lisans tercih robotu için TIKLAYIN

Burada YKS tercihi yapacağız bölümlerin kodlarını tespit edin ve ais.osym.gov.tr adresi üzerinden tercihlerinizi iletin.

YKS'DE BARAJ PUANI KAÇ?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilirler

YKS TERCİH DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS)'nin sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Aygün, " 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresimizden açıklanmıştır. Tercihler, 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim." dedi.

YKS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklardır. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekir.

YÖK ATLAS TERCİH ROBOT İMKANI

YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) özellikle tercih sürecinde üniversite adaylarına doğru tercih yapmaları için destek olacak bir program olarak tasarlandı. YÖK Atlas, lisans tercih sihirbazında son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuluyor.

Ön lisans tercih sihirbazında ise son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuyor. Net Sihirbazı, üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir. YKS Net Sihirbazı ile bu sorular en güvenilir şekilde yanıt buluyor.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

4 YILLIK VE 2 YILLIK SÖZEL BÖLÜMLERİ

Animasyon ve Oyun Tasarımı, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı, Basın ve Yayın, Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi, Coğrafya, Coğrafya Öğretmenliği, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Çerkez Dili ve Edebiyatı, Çizgi Film ve Animasyon, El Sanatları, Film Tasarım ve Yazarlık, Film Tasarım ve Yönetmenliği, Film Tasarımı, Fotoğraf, Fotoğraf ve Video, Gastronomi (Yüksekokul), Gastronomi (Fakülte), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Fakülte), Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Yüksekokul), Gazetecilik, Geleneksel Türk Sanatları, Görsel İletişim, Görsel İletişim Tasarımı, Görsel Sanatlar, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı, Halkbilim, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Fakülte), Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yüksekokul), Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Hititoloji, İlahiyat, İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı ve Medya, İletişim Tasarımı ve Yönetimi, İletişim ve Tasarım, İslam ve Din Bilimleri, İslami İlimler, Kurgu-Ses ve Görüntü Yönetimi, Kültür ve İletişim Bilimleri, Kürt Dili ve Edebiyatı, Medya ve Görsel Sanatlar, Medya ve İletişim (Fakülte), Medya ve İletişim (Yüksekokul), Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Radyo ve Televizyon, Radyo, Televizyon ve Sinema, Reklam Tasarımı ve İletişimi, Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Rekreasyon Yönetimi (Fakülte), Rekreasyon Yönetimi (Yüksekokul), Sanat Tarihi, Sanat ve Kültür Yönetimi, Sanat Yönetimi, Sinema ve Dijital Medya, Sinema ve Televizyon, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Sümeroloji, Süryani Dili ve Edebiyatı, Tarih, Tarih Öğretmenliği, Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Fakülte), Televizyon Haberciliği ve Programcılığı (Yüksekokul), Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türk Halkbilimi, Türkçe Öğretmenliği, Yeni Medya (Fakülte), Yeni Medya (Yüksekokul), Yeni Medya ve Gazetecilik, Yeni Medya ve İletişim, Zaza Dili ve Edebiyatı.

EŞİT AĞIRLIK BÖLÜMLER


Aile ve Tüketici Bilimleri, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Aktüerya ve Risk Yönetimi, Antrenörlük Eğitimi, Antropoloji, Arkeoloji, Avrupa Birliği İlişkileri, Bankacılık (Fakülte), Bankacılık (Yüksekokul), Bankacılık ve Finans (Fakülte), Bankacılık ve Finans (Yüksekokul), Bankacılık ve Sigortacılık (Fakülte), Bankacılık ve Sigortacılık (Yüksekokul), Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Bilgi ve Belge Yönetimi, Bilim Tarihi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Çocuk Gelişimi (Fakülte), Çocuk Gelişimi (Yüksekokul), Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi, Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Ekonometri, Ekonomi, Ekonomi ve Finans, El Sanatları Tasarımı ve Üretimi, Elektronik Ticaret ve Teknoloji Yönetimi, Enerji Yönetimi, Eşit Ağırlıklı Programlar, Felsefe, Felsefe Grubu Öğretmenliği, Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi (Fakülte), Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi (Yüksekokul), Gayrimenkul ve Varlık Değerleme (Fakülte), Gayrimenkul ve Varlık Değerleme (Yüksekokul), Girişimcilik, Grafik Tasarım, Grafik Tasarımı, Gümrük İşletme (Yüksekokul), Havacılık Yönetimi (Fakülte), Havacılık Yönetimi (Yüksekokul), Hukuk, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İktisadi ve İdari Bilimler Programları, İktisadi ve İdari Programlar, İktisat, İnsan Kaynakları Yönetimi (Fakülte), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul), İnsan ve Toplum Bilimleri, İslam Ekonomisi ve Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İşletme Enformatiği, İşletme Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Klasik Arkeoloji, Konaklama İşletmeciliği (Fakülte), Konaklama İşletmeciliği (Yüksekokul), Konaklama ve Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul), Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı, Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı (Yüksekokul), Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Lojistik (Yüksekokul), Lojistik ve Taşımacılık (Yüksekokul), Lojistik Yönetimi (Fakülte), Lojistik Yönetimi (Yüksekokul), Maliye, Moda Tasarımı (Fakülte), Moda Tasarımı (Yüksekokul), Moda ve Tekstil Tasarımı, Muhasebe (Yüksekokul), Muhasebe Bilgi Sistemleri (Yüksekokul), Muhasebe ve Denetim (Fakülte), Muhasebe ve Denetim (Yüksekokul), Muhasebe ve Finans Yönetimi (Fakülte), Muhasebe ve Finans Yönetimi (Yüksekokul), Müzecilik, Organik Tarım İşletmeciliği (Yüksekokul), Otel Yöneticiliği (Yüksekokul), Pazarlama (Fakülte), Pazarlama (Yüksekokul), Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Rekreasyon, Restorasyon ve Konservasyon (Yüksekokul), Sağlık Yönetimi (Fakülte), Sağlık Yönetimi (Yüksekokul), Sanat ve Sosyal Bilimler Programları, Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi (Yüksekokul), Sermaye Piyasası (Yüksekokul), Seyahat İşletmeciliği (Fakülte), Seyahat İşletmeciliği (Yüksekokul), Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği, Sınıf Öğretmenliği, Sigortacılık (Yüksekokul), Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Risk Yönetimi (Fakülte), Sigortacılık ve Risk Yönetimi (Yüksekokul), Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyal Hizmet (Fakülte), Sosyal Hizmet (Yüksekokul), Sosyoloji, Spor Yöneticiliği (Fakülte), Spor Yöneticiliği (Yüksekokul), Takı Tasarımı, Tapu Kadastro (Yüksekokul), Tarım Ekonomisi, Tarih Öncesi Arkeolojisi, Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Teknoloji ve Bilgi Yönetimi, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı, Turizm İşletmeciliği (Fakülte), Turizm İşletmeciliği (Yüksekokul), Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (Yüksekokul), Turizm ve Otel İşletmeciliği (Fakülte), Turizm ve Otel İşletmeciliği (Yüksekokul), Turizm ve Otelcilik (Fakülte), Turizm ve Otelcilik (Yüksekokul), Türk İslam Arkeolojisi, Ulaştırma ve Lojistik (Fakülte), Ulaştırma ve Lojistik (Yüksekokul), Uluslararası Finans (Fakülte), Uluslararası Finans (Yüksekokul), Uluslararası Finans ve Bankacılık (Fakülte), Uluslararası Finans ve Bankacılık (Yüksekokul), Uluslararası Girişimcilik, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret (Fakülte), Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret (Yüksekokul), Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Fakülte), Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Yüksekokul), Uluslararası Lojistik Yönetimi, Uluslararası Ticaret (Fakülte), Uluslararası Ticaret (Yüksekokul), Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Fakülte), Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Yüksekokul), Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte), Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Yüksekokul), Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (Fakülte), Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (Yüksekokul), Yerel Yönetimler, Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (Fakülte), Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (Yüksekokul), Yönetim Bilimleri Programları, Yönetim Bilişim Sistemleri (Fakülte), Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul).

SAYISAL BÖLÜMLERİ


Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Fakülte), Acil Yardım ve Afet Yönetimi (Yüksekokul), Adli Bilimler, Adli Bilişim Mühendisliği, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Aktüerya (Fakülte), Aktüerya (Yüksekokul), Aktüerya Bilimleri, Astronomi ve Uzay Bilimleri, Bahçe Bitkileri, Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması, Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Basım Teknolojileri (Yüksekokul), Beslenme ve Diyetetik (Fakülte), Beslenme ve Diyetetik (Yüksekokul), Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (Yüksekokul), Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyoenformatik ve Genetik, Biyokimya, Biyoloji, Biyoloji Öğretmenliği, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik, Biyosistem Mühendisliği, Biyoteknoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Fakülte), Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (Yüksekokul), Deri Mühendisliği, Dijital Oyun Tasarımı, Dil ve Konuşma Terapisi, Diş Hekimliği, Ebelik (Fakülte), Ebelik (Yüksekokul), Eczacılık, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği Programları, Endüstri Ürünleri Tasarımı (Fakülte), Endüstri Ürünleri Tasarımı (Yüksekokul), Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Endüstriyel Tasarım, Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Ergoterapi (Fakülte), Ergoterapi (Yüksekokul), Fen Bilgisi Öğretmenliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Fizik Öğretmenliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fakülte), Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Yüksekokul), Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (Fakülte), Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (Yüksekokul), Gemi ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Gemi ve Yat Tasarımı, Genetik ve Biyomühendislik, Genetik ve Yaşam Bilimleri Programları, Geomatik Mühendisliği, Gerontoloji, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi (Yüksekokul), Güverte (Yüksekokul), Harita Mühendisliği, Havacılık Elektrik ve Elektroniği (Fakülte), Havacılık Elektrik ve Elektroniği (Yüksekokul), Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Hayvansal Üretim (Yüksekokul), Hemşirelik (Fakülte), Hemşirelik (Yüksekokul), Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (Fakülte) , Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri (Yüksekokul) , Hidrojeoloji Mühendisliği, İç Mimarlık, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, İmalat Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, İş Sağlığı ve Güvenliği (Fakülte), İş Sağlığı ve Güvenliği (Yüksekokul) , İşletme Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kanatlı Hayvan yetiştiriciliği, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı, Kimya, Kimya Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya, Kimya Öğretmenliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Kimya-Biyoloji Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Lif ve Polimer Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Malzeme Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Matematik Öğretmenliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Mekatronik Mühendisliği, Mekatronik Sistemler Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Mimarlık, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoteknoloji, Mühendislik Programları, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları, Nanobilim ve Nanoteknoloji, Nanoteknoloji Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Odyoloji (Fakülte), Odyoloji (Yüksekokul) , Optik ve Akustik Mühendisliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Ortez-Protez (Fakülte), Ortez-Protez (Yüksekokul), Otomotiv Mühendisliği, Perfüzyon (Fakülte), Perfüzyon (Yüksekokul), Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği, Peyzaj Mimarlığı, Pilotaj, Polimer Mühendisliği, Raylı Sistemler Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Süt Teknolojisi, Şehir ve Bölge Planlama, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Tekstil Mühendisliği, Tıp, Tıp Mühendisliği, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Tütün Eksperliği (Yüksekokul), Uçak Elektrik-Elektronik (Fakülte), Uçak Elektrik-Elektronik (Yüksekokul), Uçak Gövde-Motor Bakım (Fakülte), Uçak Gövde-Motor Bakım (Yüksekokul), Uçak Mühendisliği, Uçak ve Uzay Mühendisliği, Ulaştırma Mühendisliği, Uzay Bilimleri ve Teknolojileri, Uzay Mühendisliği, Veteriner, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Yazılım Mühendisliği, Yer Bilimleri Mühendisliği Programları, Ziraat Mühendisliği Programları, Zootekni.

YÜZDELİK DİLİM NEDİR?

Yüzdelik dilim genel olarak başarımızı gösteren bir değerdir. Bu değer 0 ile 100 arasında olur ve ne kadar küçük ise o kadar başarılısını demektir. Örneğin yüzdelik dilimi 23 olan bir öğrenci 57 olan öğrenciye göre daha başarılıdır.

NE İFADE EDER?

Yüzdelik diliniz, girdiğiniz sınava 100 kişi girseydi kaçıncı olacağınızı ifade eder. Örneğin yüzdelik dilimi 39 olan bir öğrenci, sınava 100 kişi girseydi 39. olacaktı demektir.

NE İŞE YARAR?

Yüzdelik dilim, sınava giren kişiler arasındaki yerinizi görmenizi sağlar. Ülkemizde ayrıca tercih yaparken kullanılması en uygun veridir. "Puana göre değil yüzdelik dilime göre tercih yapın!" eğitimcilerin bir numaralı tavsiyesidir.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.