DGS sınav yerleri sorgula! 2020 DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? DGS sınavı ne zaman?

DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? DGS sınav yerleri sorgula! 2020 DGS sınavı ne zaman? 2 yıllık ön lisans bölümlerinden 4 yıllık lisans bölümlerine geçmek isteyen öğrencilerin giriş yaptığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için merakla beklenen duyuru yayınlandı. Sınava girecek öğrenciler DGS sınav yerleri sorguluyor. Peki, DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :29 Temmuz 2020 , 15:29 Güncelleme Tarihi :29 Temmuz 2020 , 15:29
DGS sınav yerleri sorgula! 2020 DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? DGS sınavı ne zaman?

DGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2020 DGS sınav yerleri sorgula! DGS sınavı ne zaman sorusuna öğrenciler yanıt arıyor. Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'ye girecek öğrenciler DGS sınav yerlerini araştırıyor. DGS ile meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler örgün öğretim lisans programlarına giriş yapabiliyor. ÖSYM tarafından yapılan duyuruyla DGS sınav giriş belgesi açıklandı.

DGS SINAV YERLERİ SORGULA!

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, "09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir" denildi.

Açıklamada ayrıca, adayların sınav günü saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacağına dikkat çekildi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, adaylara başarılar diledi.

DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) soru sayıları ise 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 sorudur. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) süresi 140 dakika olarak belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında öğrenilen bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmamaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri düzeyde olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

DGS SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

ÖSYM'nin takvimine göre, DGS sonuçları 9 Eylülde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

b) Ön lisans başarı puanı

c) 2020-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları)
yazılı olacaktır.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.