Kurban etinin mümkün olduğunca kavurma şeklinde tüketilmesi gerektiğini dikkat çeken Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, "En doğru pişirme şekli etin kendi yağıyla kavrulmasıdır. Eti çok parçaya bölmek yüzeysel kirlemeye neden olur. Bu da bakteri kirliliğini artırır. Kesimle birlikte etin kanının çıkması için buzlu suya koyabilirsiniz." dedi.
Özellikle bu yıl Kurban Bayramı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğine değinen İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, kurban etinin nasıl muhafaza edilmesi ve nasıl tüketilmesi gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.