Bayram öncesi uzmanlar uyardı! Eti bu şekilde tüketmek bakteri üretir

Kurban Bayramı öncesi milyonlarca Müslüman, dini görevini yerine getirmek üzere kurban alışverişini yaptı. Bayramın ilk günüyle birlikte kurbanlıklar kesilmeye başlanacak. Ancak uzmanlar kurban eti konusunda dikkat çeken bazı uyarılarda bulundu.

Kurban etinin mümkün olduğunca kavurma şeklinde tüketilmesi gerektiğini dikkat çeken Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, "En doğru pişirme şekli etin kendi yağıyla kavrulmasıdır. Eti çok parçaya bölmek yüzeysel kirlemeye neden olur. Bu da bakteri kirliliğini artırır. Kesimle birlikte etin kanının çıkması için buzlu suya koyabilirsiniz." dedi.

Özellikle bu yıl Kurban Bayramı'nda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha dikkatli olunması gerektiğine değinen İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof.Dr.Oğuz Özyaral, kurban etinin nasıl muhafaza edilmesi ve nasıl tüketilmesi gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.