ÖSYM-2020 DGS sonuç sorgulama ekranı! DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ne zaman açıklanır?

Heyecanla beklenen 2020 DGS sınavı gerçekleşti ve adaylar şimdi kendi içlerinde sınavın değerlendirmesini yapıyor. DGS soru ve cevapları henüz yayınlanmasa da ÖSYM, 2020 DGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki sonuçlar nereden ve nasıl sorgulanacak? Dikey geçiş sınavına katılanlar puan hesaplama işlemini nasıl yapacak? Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM'nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır. İşte merak edilenler…

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :09 Ağustos 2020 , 20:27 Güncelleme Tarihi :09 Ağustos 2020 , 20:27
ÖSYM-2020 DGS sonuç sorgulama ekranı! DGS Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanır?

Gündemde en çok araştırılan sorular arasında DGS sonuçları ne zaman açıklanır? Yer alıyor. Bugün ÖSYM'nin düzenlediği 2020 DGS sınavı gerçekleşti ve binlerce aday katılarak ter döktü. İki yıl üniversite okuyanlar eğitimini dört yıla çıkarmak için dikey geçiş sınavına katılıyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak, şimdiden puan hesaplaması yapmaya başlayan adaylar bu sorunun yanıtını arıyor. ÖSYM-2020 DGS sonuç sorgulama ekranı adayların erişimine açıldı mı? İşte merak edilenler…

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre 09 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak.
Sonuçlar açıklandığı an ÖSYM'nin sonuç açıklama platformu olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden öğrenilebilir durumda olacak. Sınav sonucunu öğrenebilmek için T.C. Kimlik Numaranız ile size özel belirlenen ÖSYM Aday Şifrenizi sisteme girmeniz yeterli olacaktır.



2020 DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.
DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS'ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS'ye girebilirsiniz. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS'ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.