Aşure nasıl yapılır? Evde kolay aşure tarifi! Aşure malzemeleri nelerdir?

Evde kolay aşure tarifi bu anlamlı günde aşure yapmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Aşure nasıl yapılır? Aşure malzemeleri nelerdir? Muharrem ayının onuncu gününde idrak edilen aşure günü bu yıl 29 Ağustos tarihine denk geliyor. Evde aşure yapmak isteyen vatandaşlar aşure nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor. İşte, sizler için derlediğimiz evde yapabileceğiniz kolay aşure tarifi!

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :29 Ağustos 2020 , 13:11 Güncelleme Tarihi :29 Ağustos 2020 , 13:11
Aşure nasıl yapılır? Evde kolay aşure tarifi! Aşure malzemeleri nelerdir?

Aşure nasıl yapılır? Evde kolay aşure tarifi günün en çok araştırılan konularından birisi oldu. Aşure malzemeleri nelerdir? Evde aşure yapmak isteyen vatandaşlar aşure tarifini sorguluyor. Muharrem ayının onuncu günü idrak edilen aşure gününde kazanlar kaynıyor ve pişen aşureler hem komşulara hem de akrabalara dağıtılıyor.

AŞURE MALZEMELERİ NELERDİR?

1,5 Su bardağı Aşurelik Buğday
1/2 Su bardağı Nohut
1/2 Su bardağı Kuru Fasulye
1/2 Su bardağı Kuru üzüm
8 Adet Kuru İncir
1 Orta Boy Havuç

13 Adet Kuru Kayısı
1 Su bardağı Fındık
2 Su bardağı Şeker
2 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
1 Su bardağı Yer Fıstığı


1 Tutam Tarçın
1 Miktar Gül Suyu
1 Tutam Nar Taneleri
2 Orta Boy Elma
1 Orta Boy Portakal
1 Adet Portakal Kabuğu

AŞURE NASIL YAPILIR?

Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın.

Aşurelik buğdayı yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kaynar su döküp 10 dakika kaynatın. Çıkan buğday suyunu süzün. Aynı işlemi bir kez daha yapın ve suyunu yine süzün. Daha sonra kaynar su ekleyerek buğdayı 50 dakika kadar kaynatın. (İsterseniz akşamdan buğdayı iki kez kaynatıp suyunu süzerek daha sonra sıcak suda sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Akşamdan ıslatırsanız 15 dakika kaynatmak yeterli olur.)

Yumuşayan buğdaya pişmiş nohutu, fasulyeyi, doğranmış kayısıyı, kuru üzümü, yıkanmış pirinci ekleyerek 15 dakika kaynatın.

Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, karanfil suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatın.

Aşureyi cam kâselere bölüştürün.

Aşure kâselerde soğumaya başlayınca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Aşure pişirirken toplamda 3 litre kadar su kullanın. Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için önemli. Aşurenin kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.