İOKBS bursluluk sınavı giriş belgesi sorgulama! 2020 bursluluk sınav yerleri öğrenciler ve veliler tarafından sorgulanıyor. 6 Haziran olarak belirlenen MEB İOBKS bursluluk sınavı pandemi nedeniyle ertelenmişti. 5 Eylül'de yapılacak sınava 5,6,7 ve 9,10 ve 11. sınıflar giriş yapacak. Peki, İOKBS bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır?
İOKBS BURSLULUK SINAV YERLERİ!
Aşağıdaki bağlantıya tıkladıktan sonra sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerlerini öğrenebilirsiniz. Giriş yapmak için T.C. kimlik numaranız ve doğum tarihinizi girmeniz gerekmektedir.
BURSLULUK SINAV YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
SINAV NE KADAR SÜRECEK?
İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerinin hazırlandığı bursluluk sınavında öğrencilere 100 test sorusu yöneltilecek. Hazırlanan 100 soru için öğrencilere sınavda toplam 120 dakika verilecek.
BURSLULUK SINAVI KONULARI NELER OLACAK?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bunun üzerine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Bu sınava girecek öğrencilerimiz de bulundukları sınıfların birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar. Ayrıca bu sınava girecek 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz 9. sınıfın tüm müfredatından sorumlu oluyorlardı. Bu kapsamı da daralttık ve 10. ve 11.sınıf öğrencilerimiz de sadece 9. sınıfın birinci dönem müfredat ve kazanımlarından sorumlu olacaklar."
BURSLULUK SINAVI NEDİR?
5. sınıftan 11. sınıfa kadar öğrencilerin girdiği bursluluk sınavı ile devlet, uzun yıllardır öğrencilere burs ve kalacak yer desteği sağlamaktadır. öğrencilerin belirlenmesine ise İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı aracılığıyla karar verilir. Eski adı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı olan bu sınavda yüksek not alan öğrencilere burs imkanı sağlanır. Tüm burslar ve kalacak yer geri ödemesizdir.
İOKBS BAŞVURU VE ÖN KOŞULLARI NELERDİR?
a. Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b. Mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşımak,
c. Ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9'uncu, 10'uncu ve 11'inci sınıflarında öğrenci olmak,
ç. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirme yaptırımı/ cezası almamış olmak,
d. Ailenin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu'nda belirtilen Millî EğitimBakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunmak. Ailenin 2019 senesi yıllık gelir toplamından fert başınadüşen toplam miktarın 2020 Mali Yılı için tespit edilen 14.640,00 (ondörtbinaltıyüzkırk)TL'yi geçmemesi gerekir. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2019 yılında elde ettiği tüm gelirleriesas alınacaktır.