AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır? AFAD UMKE gönüllüsü nasıl olunur? AFAD gönüllü başvurusu nasıl yapılır sorusuna vatandaşlar yanıt arıyor. İzmir depreminin ardından AFAD veya UMKE gönüllü başvurularında artış yaşandı. Vatandaşlar da AFAD UMKE gönüllü başvurusu nasıl yapılır sorusuna yanıt arıyor.
AFAD GÖNÜLLÜSÜ KİMDİR?
Tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.
BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?
AFAD Gönüllüsü olmaya istekli ve e-devlet şifresi olan herkes gönüllü olabilir.
AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.
AFAD görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.
Gönüllülük başvuruları e-devlet üzerinden alınmaktadır.
AFAD ÇALIŞANLARI VE GÖNÜLLÜLERİ
AFAD gönüllüleri hiçbir şekilde AFAD çalışanlarına alternatif ya da tehdit değildir. Daima iki taraf birbirine katkıda bulunarak tamamlayıcı özellikleriyle birbirinin gücünü ve değerini arttırıcı çalışmalarda bulunur.
AFAD GÖNÜLLÜSÜ GÖNÜLLÜLÜK SEVİYELERİ
TEMEL AFAD GÖNÜLLÜSÜ
AFAD Gönüllüsünün kim olduğu ve AFAD Gönüllüsüne neden ihtiyaç duyulduğunun farkındalığına sahip, afetlerle ilgili temel kavramları bilen, afet öncesi/sırası/sonrasındaki doğru davranış şekillerini bilen, yangın, tahliye ve ilkyardım konularında önbilgi sahibi olarak farkındalık kazanmış, AFAD Gönüllülük Sistemi uzaktan eğitimlerini tamamlamış ve gönüllülük faaliyetlerine/görevlerine katılım sağlamış, üst yaş sınırı olmayan gönüllüler,
Temel AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanabilecektir.
DESTEK AFAD GÖNÜLLÜSÜ
Arama ve kurtarma, sosyal yardım, yangın, ilkyardım gibi konularda, afet ve acil durum hallerinde profesyonel ekiplere destek olabilecek bilgi ve beceriye sahip olan gönüllülerdir. Temel AFAD Gönüllüsü kriterlerini sağlayan ve orta seviye bilgi ve yeterliliğe sahip olmak istediği alanla ilgili eğitimlerini tamamlayan/ geçerli bir eğitimi olduğunu belgeleyebilen gönüllüler,
Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanabilecektir.