
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde izleyiciye kapalı olarak yapılan duruşmada Can Dündar'ın avukatları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ve MİT Müsteşarlığı avukatları hazır bulundu.
DAVANIN DURDURULMASINI İSTEDİLER
Can Dündar'ın avukatları, Yargıtay'ın bozma ilamında Dündar hakkında öngörülen ceza miktarının eskisine daha ağır olacağı için bozma ilamına karşı Dündar'ın ifadesi alınmadan yargılamaya devam edilemeyeceğini iddia etti. Ancak mahkeme heyeti, talebi reddetti. Heyet, Dündar'ın ilk yargılamada da aynı suçlardan yargılandığını ve savcılığın aynı suçlardan ceza istediğini, Dündar'ın da bu suçlardan daha önce savunmasının alındığını vurguladı. Heyet, Yargıtay'ın bozma ilamına karşı ise Dündar'ın avukatlarının beyanda bulunduğunu belirterek, yargılamaya devam edilmesine engel bir durum olmadığına karar verdi.

DAVA DURMAYINCA HAKİMLERİ REDDETTİLER
Can Dündar'ın avukatları ise bu kez reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme heyeti bu talebi de reddetti. Heyet, dosyanın geldiği aşamayı göz önüne alarak, bu talebin yargılamayı uzatmaya yönelik olduğuna karar verdi. Duruşma 23 Aralık'a ertelendi.

YARGIDAN KAÇTI, MALLARINA EL KONULDU
Mahkeme 6 Mayıs 2016'da o dönem Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni olan Can Dündar'ı "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklama" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırmıştı.






