ÜÇ ADET SİLAH İSTASYONU VAR
ANKA Aksungur'un Temel, Sinyal İstihbarat, Taaruz ve Deniz Karakol olmak üzere dört adet konsepti de yer alıyor. Gece/gündüz her türlü hava koşullarında istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevi gerçekleştirebilen Aksungur, normalde savaş uçaklarının kullandığı ağır mühimmatlarla da görev yapabiliyor. Her bir kanatta 500, 300 ve 150 kg kapasiteli 3 adet silah istasyonu da bulunan Aksungur, güdüm kitleriyle akıllı hale getirilmiş bombalar, LUMTAS, MAM-L, Cirit, MAM-C, ve minyatür bombaları taşıyabiliyor.
ANKA Aksungur'un Temel, Sinyal İstihbarat, Taaruz ve Deniz Karakol olmak üzere dört adet konsepti de yer alıyor.
İKİ REKOR BİRDEN KIRDI
2019 yılında ilk testini başarıyla gerçekleştiren Aksungur son testlerinde ise iki rekor birden kırdı. Aksungur, 12 adet MAM-L ile tam mühimmatlı olarak 20 bin feet irtifasında 28 saat uçarak bir ilke daha imza atmış oldu.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, çift motorlu Aksungur İHA'da seri üretim sürecinin başladığını açıkladı.
GÖKSUNGUR EN HIZLI İHA OLACAK
Aksungur'un yanı sıra TUSAŞ tarafından üzerinde çalışmaları devam eden Göksungur ise Türkiye'nin gökyüzündeki en hızlı İHA'sı olacak. Gelecek yıl TSK'nin kullanımına sunulması planlanan Göksungur ile havada süpersonik hızlara ulaşılacak. Öncelikle hava savunma sistemlerinin testi ve geliştirilmesinde kullanılması planlanan süpersonik araç, Milli Muharip Uçak için de görev yapacak.
1600 KM SÜRATLE UÇAÇAK
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Göksungur için TUSAŞ tarafından üretilen Yüksek Hızlı Hedef Uçak Sistemi Şimşek'in motorunun geliştirilmesi planlanıyor. Milli Muharip Uçak'daki pilot, etrafında bulunan İHA'ları da yönetebilecek. İHA'nın saatte yaklaşık 1600 km süratte uçabileceği kaydediliyor.