Yemek programlarında yapılan lezzetler izleyiciler tarafından yakından takip ediliyor ve tarifi merak edilerek araştırılıyor. Sevdiklerine sunmak ve sofralarında yer vermek isteyenler Çullama nasıl yapılır? Sorusunun yanıtını arama motorları üzerinden sıklıkla sorguluyor. Denemek isteyenler için pratik hazırlanan ve lezzetli çullama tarifini haberimizde derledik, siz de yaparak sevdiklerinize sunabilirsiniz.
PRATİK VE LEZZETLİ ÇULLAMA TARİFİ
Malzemeler:
2 yufka
1 tavuk göğüs eti
2 tavuk budu
1 soğan
3 su bardağı baldo pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kavrulmuş çam fıstığı
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
Tuz
Yapılışı:
Tavukları haşlayıp süzün, suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
Tavuğun etlerini ayıklayıp ince uzun şeritler halinde didikleyin.
Pirinci bol suyla yıkayın, soğanı yemeklik doğrayın.
Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğanları ilave edin.
Soğan kavrulunca pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber, tarçın, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın.
Son olarak 2 su bardağı sıcak su ilave edip kapağı kapalı halde pişmeye bırakın.
Pilav pişince böreğinizi yapmaya başlayın.